Comencen les obres de restauració dels patis de la Universitat de Cervera

L'obra forma part del programa de l'1% cultural i suposarà una inversió de 48.400 euros

Publicitat
 La Generalitat, mitjançant l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha iniciat les obres d’urgència de restauració de dos dels patis interiors de la Universitat de Cervera. Promoguda pel Departament de Cultura, aquesta obra tindrà un cost de 48.400 euros aportats per l’INCASÒL, mitjançant els fons provinents de convenis de transferències amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, en el marc de l’1% cultural, i el Departament d’Educació. Les obres consistiran en la restauració de les cornises i les impostes lineals inferiors, situades en les façanes sobre l’alqueria dels porxos, dels patis de l’arxiu i de la biblioteca. S’executaran en un període d’un mes i mig.
Es retiraran els elements de pedra que han perdut la major part del material, així com els elements trencats o danyats per l’envelliment. Els trencaments parcials de la pedra de les impostes es restituiran amb morter de reposició tractat amb la coloració equivalent a la pedra de l’obra i tots els elements de pedra que conformen les impostes es rejuntaran amb morter de calç colorejada, garantint així, la consolidació dels carreus i l’estanqueïtat de l’aigua pluvial.

La pedra de les cornises es restaurarà amb pedra de Torà i es faran injerts puntuals als trams enderrocats de la secció de la imposta. La Universitat de Cervera, bastida entre el 1718 i el 1740, és un imponent edifici de planta rectangular i amb torres prismàtiques als angles, ubicat prop de l’antic call jueu de Cervera. És un monument històric declarat bé cultural d’interès nacional.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca