Una enquesta situa per primera vegada el Partit del Brexit com a primera força al Parlament del Regne Unit

La segona força seria el Partit Laborista, amb un 22 per cent de suport i darrere quedaria l'històric Partit Conservador, amb un 17 per cent de suport

Publicitat

El Partit del Brexit recentment fundat per Nigel Farage seria la primera força política al Parlament britànic si se celebressin eleccions ara i aconseguiria un 26 per cent de suport -dos punts més que fa dues setmanes-, segons un estudi d’Opinium per ‘The Observer’.

La segona força seria el Partit Laborista, amb un 22 per cent de suport –set punts menys– i darrere quedaria l’històric Partit Conservador, amb un 17 per cent de suport –cinc punts menys–. El Partit Liberaldemòcrata en canvi puja cinc punts fins al 16 per cent. Per darrere queden Els Verds (11 per cent, vuit punts més).

La setmana passada eren els liberaldemòcrates els que lideraven la intenció de vot, la qual cosa suposa un clar indici que les formacions que declaren obertament la seva posició sobre el Brexit són les més valorades en detriment de conservadors i laboristes, més dividits.

Una eina de predicció del portal Electoral Calculus tradueix aquests percentatges a una clara majoria del Partit del Brexit amb 306 diputats, a només 20 de la majoria absoluta gràcies al sistema de ‘first-past-the-post’ britànic: el partit més votat en cada circumscripció és el que s’emporta l’escó. Així, el principal perjudicat seria el Partit Conservador, que obtindria 26 diputats a Westminster -possible soci de govern de Farage–.

Publicitat

A la pregunta de qui seria millor primer ministre, l’actual mandatària, la conservadora Theresa May, i el líder de l’oposició, Jeremy Corbyn, empaten amb un 15 per cent de respostes. En conjunt, un 45 per cent considera que May ho ha fet malament i només un 24 per cent creu que ho ha fet bé. Un 49 per cent creu que ningú ho hauria fet millor en les seves circumstàncies.

Quant a la successió de May, Boris Johnson és el favorit (24 per cent) entre els conservadors, seguit per Michael Gove (14 per cent). L’estudi es basa en 2.005 entrevistes realitzades a través d’internet entre el 28 i el 30 de maig, ja després de les eleccions europees.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca