Trump inicia la seva visita d’Estat al Regne Unit amb crítiques a l’alcalde de Londres

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha iniciat aquest dilluns la seva visita d’Estat al Regne Unit i, coincidint amb l’aterratge de l’Air Force One, ha publicat un tuit en què respon a les crítiques de l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, descrivint-lo com “un cas perdut”.

Khan, membre del Partit Laborista, va comparar aquest diumenge el llenguatge utilitzat per Trump i altres líders ultradretans amb el que van utilitzar “els feixistes del segle XX”. L’alcalde londinenc va incloure en un mateix grup l’hongarès Viktor Orbán, l’italià Matteo Salvini, la francesa Marine Le Pen i el britànic Nigel Farage.

Trump li ha respost a través de Twitter, poc abans de l’aterratge de l’Air Force One al Regne Unit: “Sadiq Khan, que segons expliquen tots ha fet una feina terrible com a alcalde de Londres, ha estat absurdament maleducat” amb el líder de l'”aliat més important” que té el Regne Unit, ha declarat el mandatari nord-americà.

“És un cas perdut que hauria de centrar-se en la delinqüència de Londres i no en mi”, ha afegit Trump, que espera ser, “en qualsevol cas”, “un gran amic” del Regne Unit.

La visita d’Estat, que s’allargarà fins aquest dimecres, arriba precedida de la polèmica per les paraules de Trump en suport de l’exministre d’Exteriors Boris Johnson, de qui va dir que seria un líder “excel·lent”, i per la seva crida perquè Farage fos inclòs en les negociacions amb la UE després de la victòria del Partit del Brexit en les eleccions europees.

- Publicitat -

La primera ministra sortint, Theresa May, ha optat en canvi per esquivar les polèmiques i en un comunicat publicat abans de la visita ha destacat que és “una setmana important” i una “oportunitat” per estrényer llaços. “Fem més junts que qualsevol altre país del món”, ha destacat.

El president dels Estats Units, que viatja acompanyat de la seva esposa, Melania Trump, serà rebut per la reina, Isabel II, i altres membres de la família real britànica, encara que no s’allotjarà al Palau de Buckingham com sol ser tradició sinó a la residència de l’ambaixador dels Estats Units a Regent’s Park.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca