Les forces del Sudan efectuen diversos trets en un nou intent per dispersar les protestes a Khartum

"No acceptarem l'ús de bales i l'assassinat de civils desarmats", ha fet saber la SPA

Publicitat

L’Associació de Professionals del Sudan (SPA), que encapçala les protestes que es duen a terme des de fa mesos al país, ha alertat aquest dilluns a primera hora que les forces de seguretat han efectuat una sèrie de trets en un intent per dispersar la protesta que està tenint lloc davant del Ministeri de Defensa a Khartum, la capital del país.

“Fem una crida als habitants de tots els barris de la capital perquè surtin als carrers i es dirigeixin immediatament al lloc de la protesta per defensar els manifestants i aturar la massacre perpetrada per les milícies del règim”, ha indicat la SPA en un comunicat difós a través de la xarxa social Twitter.

El Comitè Central de Metges del Sudan (CCSD) ha indicat a la cadena de televisió Al Arabiya que almenys una persona ha mort i d’altres han resultat ferides durant l’operació.

L’oposició, que ha instat l’Exèrcit a protegir els manifestants, ha advertit que la junta militar serà la responsable de qualsevol mort i crim que es cometi sota les seves ordres.

Publicitat

“No acceptarem l’ús de bales i l’assassinat de civils desarmats”, va fer saber la SPA aquest diumenge abans de demanar a la junta militar que renunciï als “plans per inventar-se el caos i la inseguretat al país”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca