La Trobada Nacional de Diables dona el tret de sortida a la segona part de la capitalitat cultural de Cervera 2019

L'organització situa en un 98% l'índex d'ocupació dels diferents esdeveniments culturals que s'han programat a la capital de la Segarra des de principi d'any

Publicitat
La Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya servirà per donar el tret de sortida dissabte que ve a la segona part dels actes de programats en el marc de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Més de 1.000 diables participaran en aquest esdeveniment que tindrà com a escenari diferents punts del casc antic del municipi on es preveu cremar més de mitja tona de pólvora. Aquest mes de juny la capitalitat també ha programat la mostra de microteatre ‘A pèl’ però fins a final d’any encara queden moltes propostes per veure com ‘Arquitectour’, la producció pròpia ‘Bachdendansa’ o l’exposició ‘Prop de Hollywood’. L’organització situa en un 98% l’índex d’ocupació dels diferents esdeveniments programats des de principis d’any.
La plaça del Fossar de la capital de la Segarra ha acollit aquest dilluns la presentació de les accions previstes pels pròxims mesos en el marc de la capitalitat cultural de Cervera 2019. Aquesta segona part de l’any cultura arrenca dissabte amb la Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya en el que es preveu que sigui un dels actes de foc més importants que s’han fet mai a les terres de Ponent. La trobada coincideix a més a més amb el 25è aniversari de la colla local ‘Els Carranquers’. La previsió és cremar més de mitja tona de pólvora amb un pressupost de més de 6.000 euros.

D’altra banda, el darrer cap de setmana de juny Cervera acollirà la mostra de microteatre ‘A pèl’. La iniciativa que porta com a subtítol ‘Condensació teatral en espais singulars’, representarà vuit obres de microteatre de 15 minuts de durada en vuit espais singulars al voltant de la plaça Major i amb un aforament de 25 persones.

Èxit de públic al primer semestre

El co-comissari de Cervera 2019, Marc Comas, ha assegurat que les propostes programades des de principis d’any han comptat amb una qualitat artística alta i un nivell tècnic molt elevat. Així, ha dit que s’ha fregat el 100% d’ocupació i que també han assolit alguns dels objectius plantejats amb la capitalitat com la creació de nous públics, la multidisciplinarietat o el foment dels espectacles de producció pròpia i en petits formats.

Rutes per habitatges històrics, dansa amb l’obra de Bach i fotografies de cine, noves propostes

Publicitat

El diumenge 9 de juny, Cervera estrenarà ‘Arquitectour’, on es visitaran habitatges del centre històric, pertanyents a diferents moments constructius des del segle XVII al segle XXi. El recorregut permetrà veure l’evolució tipològica de diferents edificacions que s’adapten a maneres de viure i de projectar-se en relació amb la societat i el context urbà. Es tracta d’una ruta a peu, adreçada al públic en general i que comptarà amb experts en història de l’art i arquitectes que mostraran interiors de difícil accés.

La plaça de l’Església de Guissona serà el lloc on s’estrenarà ‘Bacendansa’ el dissabte 20 de juliol. A l’obra, la música barroca i la dansa contemporània es fusionen amb la presència de dos agents locals: la Jove Companyia de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida per Jordi Castellà.

Aquest muntatge, que reforça els conceptes de territori, producció pròpia, multidisciplinarietat i diàleg contemporani, s’estrena a Guissona i després, a l’agost, es podrà veure a Sant Guim de Freixenet i finalment, al desembre a Cervera, on clourà la capitalitat.

El testioni gràfic de l’enregistrament de superproduccions de Hollywood a Cervera és el ‘leit motiv’ de l’exposició ‘Prop de Hollywood’, que s’inaugurarà el divendres 12 de juliol, en la qual es mostraran fotografies dels germans cerverins Claudi i Frederic Gómez. És un llegat de més de 6.000 fotos on es documenten centenars de rodatges amb la participació d’actors mítics com Ava Gardner, Charlton Heston, Sophia Loren, Rita Hayworth o Omar Sharif.

La Festa Major del Santíssim Misteri rep el diploma de Festa Tradicional d’Interès Nacional

La directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultura, Àngel Blasco, ha assistit a la roda de premsa i prèviament ha lliurat al paer en cap en funcions el diploma que acredita la Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera com a Festa Tradicional d’Interès Nacional. El Govern li va atorgar aquest distinció el passat abril. La festa, que se celebra al gener i febrer, s’estructura en diferents actes: comença amb la novena en honor del Santíssim Misteri, del 27 de gener al 4 de febrer, cada dia de Novena, al final de la celebració litúrgica, té lloc el cant dels Goigs del Santíssim Misteri. El dia 5 de febrer al vespre té lloc la interpretació del tradicional ‘Cant de les Completes’, una obra singular dins la música litúrgica catalana del segle XIX.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca