ERC no contempla d'”entrada” compartir l’alcaldia de Barcelona entre Maragall i Colau

Els republicans prioritzen un acord només amb BComú perquè permetria fregar la majoria absoluta

Publicitat

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que el partit no contempla “d’entrada” compartir l’alcaldia de Barcelona entre el candidat dels republicans Ernest Maragall i la de Barcelona en Comú Ada Colau. En roda de premsa, Vilalta ha recordat que qui ha guanyat les eleccions municipals ha estat ERC i que, per tant, és Maragall qui ha d’estar al capdavant del consistori. Tot i això, ha destacat que les negociacions entre els dos partits estan en marxa i que es treballa en el contingut de l’acord i no en el repartiment de càrrecs. Vilalta ha admès que ERC està prioritzant un acord amb Colau deixant de banda JxCat, perquè “és probable que pugui anar endavant” i permetria un acord amb gairebé majoria absoluta. Ha dit que no deixarien de treballar per trobar formacions d’acord amb els consens de “drets, llibertats i progrés”, en al·lusió a JxCat.

Durant la roda de premsa, Vilalta ha defensat treballar per trobar un acord a l’Ajuntament de Barcelona per posar al centre els drets i llibertats, la justícia social i el progrés. Pel que fa a la possibilitat que BComú, PSC i Barcelona pel Canvi-Cs arribin a un acord que deixi fora ERC del govern municipal, Vilalta n’ha estat crítica i ha dit que poden sumar “aritmèticament però no s’entendrien a nivell polític”. “No s’entendria que passés pel davant mantenir l’alcaldia davant dels grans consensos en drets, llibertats i progres”, ha avisat Vilalta en relació a Colau.

En aquest sentit, ha dit que ERC no treballa en cap alternativa que no passi per fer Maragall alcalde de Barcelona. “No entendríem que Barcelona en Comú pactés amb Cs per fer un acord contra natura, simplement per vetar l’independentisme”, ha insistit. “Políticament no hi ha cap suma que no passi perquè Maragall sigui el proper alcalde de Barcelona”, ha conclòs.

Pel que fa la possibilitat d’arribar a pactes amb el PSC, Vilalta ha reivindicat l’autonomia local. Ha dit, però, que és “extremadament difícil” construir-hi confiances pel context de “repressió i vulneració de drets” i perquè el PSC és “còmplice de la repressió que es manté contra Catalunya”. Així, ha sentenciat que fins que el PSC “entengui” que cal abandonar la via judicial i repressiva i se centri en la política, serà difícil “construir-hi aliances i acords” per conformar pactes als ajuntaments i institucions.

Publicitat

Si en algun municipi del país es produeix un acord entre PSC i ERC, ha dit que sempre es respectarà la voluntat de posar damunt la taula el progrés, els drets i les llibertats. “Hi haurà negociacions, cada municipi és un món”, ha avisat. En el cas del PSC de Barcelona, ha lamentat que aposti per “forjar” una alternativa amb Cs, que “no és el que la ciutadania de Barcelona vol”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca