Així funciona WorldWarBot 2020, el bot de Twitter en el qual l’Estat domina mig món

La versió catalana només té dos piulades

Publicitat

WorldWarBot 2020 i GuerraCivilBot 2020 són dos dels fenòmens de Twitter i Internet del moment. Aquests bots simulen una guerra en la qual, a través d’un algorisme automàtic, un país pot conquistar les seves nacions limítrofs.

A nivell mundial, Espanya es troba actualment entre els líders de WorldWarBot, amb possessions que s’estenen per la major part d’Europa i d’Àfrica. El Salvador, que domina tot Amèrica, és el seu principal rival en aquest moment.

A aquest bot li ha sortit també un equivalent espanyol, GuerraCivilBot 2020, que funciona de manera idèntica des de Twitter i en el qual les províncies espanyoles estan en guerra les unes contra les altres. Aquesta contesa la domina actualment La Rioja, que controla 11 províncies.

Publicitat

El creador de la idea és un programador italià, la primera creació del qual va ser precisament un bot que simulava una guerra entre els territoris d’Itàlia. La contesa, ja finalitzada, va concloure amb la victòria final de Verbano-Cusio-Ossola, província de la regió del Piemont, a l’extrem nord del país.

Com funciona?

Aquests bots generen publicacions de manera automàtica cada hora, excepte a la nit en el cas de GuerraCivilBot 2020. Cada actualització suposa una conquesta d’un territori a un altre, que es produeix cada setmana, en una línia temporal que comença el 2020.

Es consideren tots els països del món, així com altres territoris actualment controlats per altres països, com és el cas de Groenlàndia (Dinamarca), Nova Caledònia (França) o l’Antàrtida (dividida entre diversos països), com explica l’autor al seu web.

Per funcionar, trien un territori de manera aleatòria, calculen el seu centre geogràfic i busquen el país més proper al seu centre que no s’hi hagi ja conquistat. “Això significa que les probabilitats que un país sigui triat com a atacant són iguals al nombre de territoris que controli”, explica el seu creador.

Perquè un país resulti triat com a atacant, es calcula la distància amb els països limítrofs. Aquesta xifra es calcula restant a 4 el nombre de països veïns, i aquest número no pot ser mai inferior a un.

A més, els territoris ja conquistats poden rebel·lar-se contra els seus dominadors, amb una probabilitat d’un entre 12 cada vegada que són triats. Això es torna més probable després que hagi tingut lloc una insurrecció.

La versió catalana, plena d’ironia 

Tal com es pot veure en aquestes dues piulades, la versió catalana del bot, ha fet un expercici d’ironia. La guerra comença enfrontant les comarques, i acaba amb el principiat rendit a l’Estat espanyol.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes