Els Espais Volart reivindiquen la trajectòria de Jaume Xifra

També presenten les instantànies del fotògraf italià Frank Horvat

Home Natura Realitat és una mostra multidisciplinària de l’artista Jaume Xifra (Salt, 1934 – París, 2014). Comissariada per Pilar Parcerisas, l’exposició ressalta l’esperit lúdic, poètic i provocador de Xifra, figura crítica amb la societat de consum, amb les estructures de poder i amb les dictadures, capaç d’expressar aquest inconformisme d’una manera excepcional.

Publicitat

Xifra ha estat un dels artistes més singulars que ha donat Catalunya en maridatge amb la cultura francesa. Aquest “artista saltenc de París”, ha estat un gran creador i un gran pedagog. És el primer dels artistes de la generació conceptual catalana dels anys 60 que emigrà a França en plena dictadura. A casa nostra era conegut per formar part del grup dels artistes catalans de París dels anys 60 i 70, pel seu treball sobre l’objecte, les accions rituals i el projecte Scanning. La proposta creativa de Jaume Xifra és per naturalesa provocadora i conté un esperit lúdic i alhora poètic.

Creador actiu, provocador i crític amb la societat de consum, inventor de ginys com l’Scanning per aprofundir en el retrat de l’ésser humà des de les emocions, va mostrar sempre una gran preocupació per la participació de l’espectador en les seves propostes i la incorporació de les noves tecnologies. El gran crític d’art francès Pierre Restany digué d’ell que obria una “línia racional de l’alquímia postmoderna” i batejà amb el nom d'”Els catalans de París” el grup d’Antoni Miralda, Joan Rabascall, Benet Rossell, Dorothée Selz i Jaume Xifra.

Home Natura Realitat és la seva primera exposició retrospectiva de Xifra a Barcelona i una plataforma de difusió i d’interpretació del seu treball en clau antològica.

. . .

Paral·lelament, presentem una mostra dedicada al fotògraf Frank Horvat (Abbazia, Itàlia, 1928) Please don’t smile, que compila una setantena d’obres del reconegut fotògraf que va consagrar-se, durant els anys 50 i 60, en el gènere de la fotografia de moda contribuint a popularitzar-ne el nom a través de col·laboracions per una llarga llista de revistes.

Aquesta mostra, concebuda com a homenatge en el 90è aniversari del fotògraf l’any 2018, ha estat ideada i dirigida per Antoni Vila Casas i el mateix Frank Horvat, i recull una acurada selecció de fotografies que ens presenten un Horvat inesgotable, imprevisible i recurrent.

Please don’t smile és una exposició que forma part del programa ItinerArt de la Fundació Vila Casas i que es podrà veure en primícia a Barcelona. Àlex Susanna, autor del text central del catàleg, oferirà la conferència Frank Horvat: contra l’estil i a favor de la vida el dia 13 de juny a les 19 h.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca