‘Tancar obrint’, l’última de ‘Les escenes’ de La Capella

El dimarts 28 de maig es va inaugurar la sisena i última escena de l’exposició que commemora el 25è aniversari de La Capella

Les escenes. 25 anys després ―comissariada per David Armengol, Sonia Fernández Pan, Eloy Fernández-Porta, Sabel Gavaldon i Anna Manubens― ha resultat ser pràcticament un festival dedicat a l’art emergent de la ciutat organitzat en escenes diverses i que, aquest últim mes, pren nova forma amb la voluntat de “tancar obrint”. Així, l’Escena 6: Tancar obrint afronta la dificultat que suposa tancar una proposta que s’ha volgut caracteritzar per mantenir inestables els contorns. La seva última configuració no podia conduir de cop i volta a un lloc de detenció; a un lloc quiet en què rendir-se a l’apaivagament d’allò estàtic. Aquesta última escena és un tancament que obre. Condueix a alguna cosa que té a veure amb l’esborrament o allò borrós. Esborrament de límits i d’identitats, incloent-hi la de l’espai. No és una “fi”; és una fosa a negre de transició que conté i anticipa la incertesa respecte al futur de La Capella.

Publicitat

Protagonitzaran la sisena escena les obres de Luz Broto, Black Tulip, June Crespo, Antoni Hervàs, Ocaña, Tere Recarens, Jara Rocha + Joana Moll, Francesc Ruiz, Carlos Sáez i Julia Spínola. L’última de les performances anirà a càrrec de Y€$Si Perse + La Plebeya + Mar Pons + Georgina Soler. Porta per nom The Accelerationist Opera – Act 1 i serà una mena de flashforward accelerat que reprèn tant l’univers d’Ocaña com el tret frankensteinià de la pantomima per donar lloc a la que podria ser la seva actualització performativa fent confluir DJ Set, text i cant.

Al juliol, es clourà la commemoració del 25è aniversari amb la presentació d’una publicació coordinada per Anna Pahissa que recollirà els principals projectes que han tingut lloc a La Capella i que s’articularà també com a catàleg de l’exposició Les escenes. 25 anys després.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca