Mor l’històric dibuixant de còmic Josep Maria Blanco als 92 anys

L’autor, lligat durant dècades a ‘TBO’, va guanyar el Gran Premi del Saló del Còmic l’any 2016

El veterà dibuixant de còmic Josep Maria Blanco va morir dimecres, segons ha confirmat l’ACN. Nascut l’any 1926 a Barcelona, Blanco va ser un prolífic creador d’historietes i també l’històric dibuixant de la popular ‘La família Uilises’. L’autor va estar vinculat a la revista ‘TBO’ de 1951 a 1981 i era, de fet, el darrer dibuixant viu d’aquella generació. L’any 2016 va rebre el Gran Premi del Saló del Còmic en reconeixement a la seva carrera, i l’any següent va tenir un paper destacat en la celebració al certamen dels 100 anys de ‘TBO’. El Saló li va dedicar un apartat específic en la gran exposició de 100 originals de la publicació. I encara l’any passat va reeditar el recordat ‘Barcelona, de Blanco’ (Ediciones B), amb les 41 làmines amb estampes de la seva ciutat.
El Saló del Còmic va celebrarà els 100 anys de la revista ‘TBO’, l’any 2017, a través d’una gran mostra amb 100 originals amb què descobria al públic les millors sèries i autors de la publicació. En aquella exposició hi tenia un espai reservat i dedicat Josep Maria Blanco, el dibuixant que va estar vinculat a la publicació durant trenta anys, que l’any anterior havia rebut el Gran Premi del saló, i que ha mort aquest dimecres a Barcelona.

Blanco va ser el creador de sèries de còmic com ‘Los Kakikus’, i durant molt anys va dibuixar les vinyetes de la mítica ‘La família Ulises’, en substitució de Marino Benejam quan aquest va començar a patir problemes de visió. El dibuixant va formar part de l’equip de ‘TBO’ durant trenta anys, del 1951 al 1981, sempre mantenint la seva feina en una entitat bancària per temor a la inestabilitat de la seva gran passió, les vinyetes.

Publicitat

Després de la seva jubilació, l’any 1993 va realitzar ‘La Barcelona de Blanco’, una col·lecció d’il·lustracions, a més de felicitacions nadalenques, que distribuïa anualment de forma desinteressada. L’any 2018 es van reeditar aquelles làmines (Ediciones B).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca