La Barcelona Design Week reflexionarà sobre les capacitats del disseny en moments de transició

Diverses exposicions simultànies conviuran al Museu del Disseny i s’estrena el programa ‘Disseny en Diagonal’

La Barcelona Design Week 2019 reflexionarà entorn de les capacitats del disseny i el seu rol en qualsevol transició. La cita posa l’accent en aquesta idea des del convenciment que travessem “un canvi del model econòmic lineal cap a un basat en l’economia circular i que permeti un món ecològicament sostenible”. La 14a setmana del disseny es demanarà del 12 al 20 de juny com hauria de ser el disseny per contribuir a fer efectiva aquesta transició a través de diverses exposicions que conviuran al Museu del Disseny de Barcelona, conferències i tallers. En total, més de 100 activitats dins i fora del museu (‘Districte Disseny) i l’estrena del programa ‘Disseny en Diagonal’ amb propostes creatives al llarg d’aquesta avinguda en una edició amb més participants internacionals que mai.
El programa ‘Disseny Diagonal’ proposa activitats amb agents del disseny de la ciutat en un recorregut de propostes creatives –lligades a la reflexió sobre les ‘transicions’- al llarg dels 12 quilòmetres que ocupa l’Avinguda Diagonal. Hi haurà taules rodones, exposicions, tallers, rutes arquitectòniques i instal·lacions en espais com l’Everis Design Lab, Palau Robert, L’Illa Diagonal, Roca Barcelona Gallery, HANNAH Gallery Barcelona, En Línea Barcelona, RS Barcelona i Els Encants, entre d’altres. Aquesta és la gran novetat de la 14a Barcelona Design Week, que arrencarà el 12 de juny amb la inauguració simultània de diverses exposicions.

‘Creating Caring Transitions for Social Good’, a càrrec de DesignSingapore Council i The Care Lab, abordarà la idea de crear transicions d’una manera més sostenible, accessible i saludable per crear una diferència positiva en la vida de les persones. El ‘Pavelló Internacional: Argentina, Brasil i Itàlia’ mostrarà projectes i casos pràctics que demostren el paper clau del disseny a l’hora d’afrontar qualsevol transició, amb creadors com Leticia Pschetta o Mario Trimarchi, entre d’altres.

Publicitat

També, com cada any, la mostra ‘El millor disseny de l’any’ serà la cita dels visitants “per a entendre el que està passant en el món del disseny, l’arquitectura, la moda i l’art, avui”. Altres exposicions que es podran veure al Disseny Hub són ‘Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural’, amb una actualització de l’exposició permanent del Museu del Disseny de Barcelona, amb peces dissenyades per noms consagrats com Javier Mariscal o Gemma Bernal; i ‘Nova Era, 25 anys’, una mostra de cartells dels estudis de disseny gràfic més destacats de Barcelona en les darreres dècades

Premis anuals de disseny

Al llarg de la setmana, les associacions del FAD lliuraran els seus premis anuals que celebren l’excel·lència creativa i reconeixen la feina de professionals i empreses en les diferents disciplines del disseny. Són els Premis ArtsFAD a la creació artística, dels Premis MODA-FAD al disseny i la indústria de la moda, els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny, i la Nit ADG Laus, la cerimònia i festa de lliurament dels Premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual. Les obres finalistes i guanyadores de tots aquests premis es podran veure a l’exposició ‘El millor disseny de l’any’ fins l’1 de setembre al Disseny Hub Barcelona.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Sánchez, Iglesias i Illa no es presenten a la comissió de residències del Parlament

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que estaven citats a participar...

A finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19 i...

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca