Tusk diu que el Brexit ha estat una “vacuna” contra la propaganda antieuropea en la campanya de les europees

"El Brexit ha estat una vacuna contra la propaganda antieuropea i contra les notícies falses"

Publicitat

El president del Consell europeu, Donald Tusk, ha assegurat aquest dimarts que els resultats de les eleccions europees mostren el suport massiu dels europeus a una UE “forta i unida” davant els qui volen afeblir-la, alhora que ha celebrat que la crisi del Brexit hagi actuat de “vacuna” contra la propaganda antieuropea.

“No tinc cap dubte que una de les raons per les quals la gent va votar per una majoria proeuropea va ser el Brexit. El Brexit ha estat una vacuna contra la propaganda antieuropea i contra les notícies falses”, ha argumentat Tusk en una roda de premsa a Brussel·les, al final de la cimera extraordinària.

Tusk ha valorat que una “àmplia majoria” hagi elegit partits que es decanten per una Europa més forta i ho ha considerat un “senyal fort” que Europa és la guanyadora d’aquestes eleccions.

Al seu parer, fins i tot partits de tendència euroescèptica han abandonat els seus eslògans antieuropeus per presentar-se a si mateixos “com reformadors de la UE”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes