L’ICEC porta les empreses musicals catalanes al Midem de Cannes sota la marca Catalan Arts

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Catalunya comptarà, una edició més, amb un estand institucional al mercat internacional Midem de Cannes (França) organitzat  per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, en el qual seran presents 13 empreses del sector de la indústria musical catalana.
Creat l’any 1967, el Midem és considerada la trobada dels agents de l’ecosistema de la música més important a nivell internacional. Enguany celebrarà la seva 53a edició del 4 al 7 de juny i acollirà artistes, segells discogràfics, mànagers, editors, distribuïdors, serveis de streaming, societats gestores de drets, agències de booking, promotors, marques, agències de comunicació, empreses de noves tecnologies i startups. A banda de l’activitat a la zona d’estands situada al Palais des Festival, on els professionals podran fer networking, també hi haurà showcases de formacions musicals vingudes d’arreu del món, conferències, debats i altres activitats professionals durant tot el dia.

L’estand català al Midem (P3.B7) és un espai de treball obert als professionals del sector de Catalunya, on podran dur a terme reunions, presentar els seus projectes i les seves innovacions, i posar-se en contacte amb nous socis internacionals potencials. Hi participaran representants de les entitats catalanes següents: AcqusticBMATDiscmediDistribucions Musicals 09Ediciones Musicales Clipper’sHans Kusters MusicLa Cupula MusicMeta Network, Music List, Nacar Management, SonoSuiteTeddysound i Unison, a més de l’Institut Català de les Empreses Culturals – Catalan Arts.
Com cada any, el Midem també celebrarà el concurs de startups Midemlab. La startup catalana Music List ha sigut seleccionada com a una de les finalistes de l’edició d’enguany, a la secció “Marketing & data/analytics” i presentarà la seva proposta el dimecres 5 de juny, a les 14.30 hores. L’objectiu de Music List és agregar continguts a diversos serveis de streaming musical. El servei d’aquesta startup inclou l’anàlisi d’hàbits i de tendències musicals per a crear llistes temàtiques, les quals s’actualitzen periòdicament. D’altra banda, les altres seccions del Midemlab són: “Music creation & education”, “Music discovery and distribution” i “Experiential Technologies”. El nom del guanyador de la competició s’anunciarà el mateix dimecres, 5 de juny, a les 17 hores. El jurat de la competició està format per 21 experts del sector.
Enguany, el programa de mercats amb potencial del Midem, el “High Potential Markets Programme”, tindrà dos focus de territori: l’“African Forum” i el “Latin American Forum”. Maleek Berry, artista nigerià i fundador del segell discogràfic Berry’s Room, serà l’ambaixador del primer. En el segon cas, es presentarà una xerrada amb el cantant de Madrid C. Tangana i una altra amb Jorge Mejia, president de Sony/ATV Music Publishing Latin America and US Latin. A més, també hi haurà els Country Focuses, els quals es dedicaran entre d’altres a Alemanya i Regne Unit.
A banda d’aquest focus i dels dos fòrums esmentats, també se celebraran un gran nombre de conferències i taules rodones. Entre elles, la presentació que realitzarà Sylvia Rhone, directora general de la companyia discogràfica nord-americana Epic Records, la qual ha treballat amb artistes com ABBA, Drake, Glenn Miller, Michael Jackson, Pearl Jam i Shakira; i Troy Carter, mànager, entre d’altres, de la cantant Lady Gaga i fundador i director de l’empresa Atom Factory, una productora molt important dels Estats Units.
Finalment, enguany se celebrarà la cinquena edició del Midem Artist Accelerator, un programa d’acompanyament 360º creat pel Midem i pensat per a artistes en desenvolupament i amb un objectiu de professionalització. El programa inclou sessions de showcases davant un públic professional internacional, en els quals es presentaran onze artistes seleccionats d’arreu del món i de gèneres musicals molt diversos. Les noves promeses d’aquesta edició vindran de Colòmbia, Dinamarca, Bèlgica, Japó, el Regne Unit, Puerto Rico, Sud-àfrica, Palestina i Kenya i es podran veure durant les tres nits del Midem by Night.
- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca