Els EUA atribueixen a mines iranianes el sabotatge als vaixells de càrrega davant la costa dels Emirats

Les autoritats àrabs no han responsabilitzat formalment ningú del sabotatge del 12 de maig als quatre vaixells

Publicitat

L’assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton, ha assegurat aquest dimecres que el recent sabotatge de quatre vaixells de càrrega davant la costa de la Unió dels Emirats Àrabs (EAU) es va deure a mines navals que “amb seguretat” eren de l’Iran.

Les autoritats àrabs no han responsabilitzat formalment ningú del sabotatge del 12 de maig als quatre vaixells -dos d’ells saudites-, encara que sí han expressat aquestes darreres setmanes preocupació pel comportament de l’Iran a la regió i en contextos concrets com la guerra iemenita.

Bolton s’ha referit aquest dimecres a l’assumpte des d’Abu Dhabi per incidir també en les mateixes sospites, però ha assenyalat que els Estats Units és prudent a l’hora de respondre les activitats de l’Iran i els seus aliats a la zona.

En aquest sentit, ha afirmat que l’absència de nous incidents ha demostrat que la resposta dels Estats Units ha estat “reeixida” i ha destacat que tant els Emirats com l’Aràbia Saudita comparteixen prioritats amb el Govern de Donald Trump. Tots ells aspiren a contenir la potencial amenaça nuclear que representa el règim dels aiatol·làs, segons Bolton.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca