El Primavera Sound torna aquesta setmana amb Miley Cyrus, Rosalía, Solange i Interpol

295 artistes donaran 331 concerts en una edició marcada per la paritat

El Festival Primavera Sound tornarà aquesta setmana en una nova edició amb les actuacions de la cantant d’arrels flamenques i fusió urbana Rosalía, les nord-americanes Miley Cyrus i Solange -germana de Beyoncé-, la banda novaiorquesa de rock Interpol, el cantant i compositor de música electrònica britànic James Blake, el rock psicodèlic de Tame Impala i el reguetón de J Balvin.

Publicitat

La XIX edició del festival tindrà lloc des del dijous fins al dissabte al Parc del Fòrum de Barcelona amb un cartell més eclèctic que mai i una destacada presència femenina amb un 50,77% d’artistes dones de les 295 bandes de l’esdeveniment en 331 actuacions a 22 escenaris en el Fòrum -més altres cinc repartits per Primavera a la Ciutat-.

Erykah Badu, Julia Holter, FKA twigs, Janelle Monáe, Robyn, Helena Hauff, Neneh Cherry, Sophie, Lizzo, Courtney Barnett, Kali Uchis, Nathy Peluso, Myrku, Princess Nokya, Lucy Dacus, Roisín Murphy, Sigrid i Peach són alguns dels rostres femenins que poblen un cartell que per primera vegada és paritari.

Entre les sorpreses esperades, figura la presència de la banda de rap Future i la del rock britànic dels 90 Stereolab, després de fer públic el seu retorn als escenaris, així com del cantant de Pulp Jarvis Cocker i dels fidels al certamen Shellac.

També actuaran bandes com la d’Erykah Badu, l’electrònica de Modeselektor i de Richie Hawtin i l’hip-hop de Kate Tempest i Nas.

Kurt Vile i el cantant The Pavement

Entre els ídols de la nova generació com l’enfant terrible Mac Demarco, el pop de Carly Rau Jepsen, Christine and the Queens i Charli XCX, a més de Guided by Voices, Kurt Vile & The Violators i del cantant de Pavement Stephen Malkmus amb The Jicks.

La música urbana estarà representada amb Cardi B i Future, a més de Cupcake, mentre que el reguetón es fa un espai al festival amb J Balvin, la porto-riquenya Ivy Queen, el panameny Japanese i Don Chezina, Hurricane G i Tony Touch.

L’electrònica seguirà citant-se a l’escenari Primavera Bits amb actuacions de Richie Hawtin, Nina Kraviz, Peggy Gou, Krystal Klear, Helena Hauff i les desafiadores Sophie, entre unes altres.

L’organització preveu que hi haurà “rècord d’assistència” després d’augmentar l’aforament diari al Parc del Fòrum fins a les 64.500 persones per jornada, a l’espera que el dissabte sigui el dia més fort.

“Mancant les xifres de vendes dels últims dies, la previsió és que l’assistència creixi també en nombres absoluts”, ha avançat l’organització, que ha destacat l’obertura del festival cap a nous públics, sense deixar de costat a tota la generació que ha crescut amb el festival de música independent.

Rècord de públic el 2018

L’esdeveniment va aconseguir el 2018 batre el seu propi rècord de públic, amb una xifra d’entorn de 220.000 assistents, molt per sobre dels 208.400 de l’edició del 2017 –amb 55.000 persones per dia–.

Amb gairebé 6.000 treballadors, va comptar amb assistents de 126 països, i va registrar una mitjana diària de rècord de 60.000 persones; apart el públic estranger va representar el 60%.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes