Atribueixen una peça del museu del Monestir de Poblet al pintor renaixentista Perin del Vaga

La investigació l’ha liderada una doctora italiana i ha comparat la peça amb altres de l’autor

Una investigació ha permès atribuir un quadre del museu del Monestir de Poblet al pintor renaixentista italià Pietro Bonaccorsi, més conegut com Perino o Perin del Vaga (Florència, 1501 – Roma, 1547). L’estudi l’ha liderat la doctora Patrizia Tosini, de la Universitat de Cassino (Itàlia), i s’ha publicat a la revista italiana ‘Revista dell’Instituto Nacionale d’Archeologia e Storia dell’Arte’. La tela és una representació de la Pietat o ‘Lamentació sobre Crist mort’, obra que l’autora qualifica d’autografia del pintor i la vincula a una peça molt semblant, però realitzada sobre taula, del mateix tema iconogràfic i que està conservada al Museu Estatal de l’Ermitage de Sant Petersburg (Rússia).

Reproducció de l’obra atribuida a Perin de la Vaga conservada al monestir de Poblet / ACN

Publicitat

Tosini, en el seu article, compara estilísticament, iconogràficament i històricament les dues pintures, que coincideixen en les seves dimensions. En destaca la concepció de l’obra, l’originalitat del conjunt i la presència de dibuixos preparatoris del quadre. També remarca la seva presència des de fa molt temps a la península. De fet, actualment hi ha còpies conservades a la catedral de Pamplona i a Sòria.

La investigadora argumenta l’autoria del creador italià amb els dibuixos preparatoris. El més destacat i semblant a la peça pobletana es troba a l’Staatliche Graphische Sammlung de Munic (Alemanya). Fins al moment aquesta és la primera obra de l’artista a Catalunya i de les poques que hi ha a l’Estat. El Museo Nacional del Prado (Madrid) conserva algunes mostres de l’artista florentí. Al monestir de Poblet, properament s’obrirà el nou Centre de Visitants del Monestir de Poblet, i també s’inaugurarà l’ampliació i la nova presentació del museu.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca