Trump destaca que hi ha possibilitats d’arribar a un acord nuclear amb l’Iran

El POTUS no vol un canvi de règim a al país persa

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha destacat aquest dimarts que hi ha possibilitats d’arribar a un acord amb les autoritats de l’Iran sobre el seu programa nuclear i ha subratllat la importància de les sancions imposades sobre Teheran.

“Realment crec que l’Iran estaria disposat a arribar a un acord, crec que és el més intel·ligent per la seva part, i considero que és una possibilitat”, ha manifestat Trump durant una roda de premsa amb el primer ministre japonès, Shinzo Abe, a Tòquio, la capital del país.

“Tenen la possibilitat de ser un gran país amb el mateix lideratge”, ha continuat el magnat novaiorquès abans d’afirmar que els Estats Units “no vol un canvi de règim”. “Vull deixar això molt clar: volem posar fi a les armes nuclears”, ha afegit.

El ministre d’Afers Exteriors iranià, Mohammad Yavad Zarif, ha afirmat que l’Iran no busca armes nuclears i ha acusat Washington d’imposar unes mesures que estan danyant el poble iranià i estan provocant tensions a nivell regional.

Publicitat

“Les accions i no les paraules mostren si aquesta és realment la intenció de Trump”, ha asseverat Zarif.

El president de l’Iran, Hassan Rouhani, va indicar a l’octubre que els Estats Units vol “un canvi de règim” al país i va advertir que l’Administració nord-americana és la més hostil de totes a les quals s’ha enfrontat l’Iran en quatre dècades.

Les tensions entre tots dos països han augmentat després de l’atac contra diversos petroliers a la regió del Golf. Washington ha culpat d’això Teheran, que ha negat les acusacions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes