La Casa Vicens posa en marxa un projecte educatiu per a alumnes de primària i secundària

La iniciativa vol connectar el passat amb el present de la primera casa de Gaudí i fer plantejar als escolars "el seu futur"

La Casa Vicens, la primera realitzada per Antoni Gaudí, ha presentat aquest matí el seu Servei Educatiu per a alumnes de primària i secundària. El programa ha tingut en compte els objectius curriculars i les competències bàsiques per als alumnes, així com l’entorn arquitectònic on es desenvoluparan. El resultat, segons els impulsors, és un projecte “transversal”, que connecta el passat amb el present i, que a través de l’arquitectura, l’urbanisme i l’art fa plantejar als escolars “el futur, el seu futur”. Vuit escoles ubicades en els districtes de Gràcia i de Sarrià-Sant Gervasi van fer una prova pilot que entre els mesos de març i maig, que ha permès validar les dinàmiques i els materials.

‘Projectem, dissenyem i construïm’ és l’activitat desenvolupada per als alumnes de primària amb l’arquitectura com a eix central. Després de descobrir la Casa Vicens des d’un punt de vista arquitectònic (orientació, disposició de les habitacions, obertures, decoració, etc.) els alumnes reben un encàrrec arquitectònic: projectar una residència familiar en diferents contextos del planeta. Després de resoldre el repte amb peces de LEGO, presenten conjuntament les seves solucions arquitectòniques i reben el seu diploma d'”arquitectes”.

Publicitat

Per als alumnes de secundària es presenta ‘Scape Vicens’ on els participants han d’anar resolent diferents proves i enigmes per tota la casa i descobrir un dels misteris que amaga la Casa Vicens. Aquesta activitat se centra especialment en donar a conèixer de manera lúdica la història de la Casa Vicens i les transformacions de la ciutat de Barcelona, amb picades d’ullet molt concretes a La Campana de Gràcia, un setmanari satíric que es va publicar fins l’any 1934.

Una nova manera d’entendre l’educació als museus En paraules de Núria Serrat (responsable de la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona) aquest nou servei educatiu “és rigorós acadèmicament i al mateix temps innovador, és una nova manera d’entendre l’educació als museus”.

Sobre la Casa Vicens 

Casa Vicens és la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005, és la casa-manifest on un jove Gaudí va fixar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Ubicada al barri de Gràcia de Barcelona, va obrir les portes al públic el novembre de 2017, després de 3 anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar al seu origen.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca