‘Projectem, dissenyem i construïm’ és l’activitat desenvolupada per als alumnes de primària amb l’arquitectura com a eix central. Després de descobrir la Casa Vicens des d’un punt de vista arquitectònic (orientació, disposició de les habitacions, obertures, decoració, etc.) els alumnes reben un encàrrec arquitectònic: projectar una residència familiar en diferents contextos del planeta. Després de resoldre el repte amb peces de LEGO, presenten conjuntament les seves solucions arquitectòniques i reben el seu diploma d'”arquitectes”.
Per als alumnes de secundària es presenta ‘Scape Vicens’ on els participants han d’anar resolent diferents proves i enigmes per tota la casa i descobrir un dels misteris que amaga la Casa Vicens. Aquesta activitat se centra especialment en donar a conèixer de manera lúdica la història de la Casa Vicens i les transformacions de la ciutat de Barcelona, amb picades d’ullet molt concretes a La Campana de Gràcia, un setmanari satíric que es va publicar fins l’any 1934.
Una nova manera d’entendre l’educació als museus En paraules de Núria Serrat (responsable de la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona) aquest nou servei educatiu “és rigorós acadèmicament i al mateix temps innovador, és una nova manera d’entendre l’educació als museus”.
Sobre la Casa Vicens
Casa Vicens és la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005, és la casa-manifest on un jove Gaudí va fixar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Ubicada al barri de Gràcia de Barcelona, va obrir les portes al públic el novembre de 2017, després de 3 anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar al seu origen.