L’independentisme frega el 50% a Europa

Si aquestes eleccions europees eren un plebiscit sobre la figura del president legítim, aquesta ha sortit molt reforçada. Carles Puigdemont s’ha imposat sense fissures a tot el territori català amb quasi un milió de vots que abracen la seva tasca a l’exili.

Si aquesta cita electoral era una oportunitat per enviar un missatge a Europa, que pari l’orella: el 49,70% del país ha votat forces independentistes.

Una lectura de país

Seria erroni plantejar la victòria del president Puigdemont, únicament, com la victòria de Junts per Catalunya. El resultat de les eleccions europees s’entén, en part, pel vot al vicepresident legítim, Oriol Junqueras, en les darreres eleccions generals.

Tot i que hi ha moviments que volien fer possible aquesta confrontació oberta entre Puigdemont i Junqueras, els resultats europees del 26-M i els espanyols del 28-A constaten que l’independentisme no està disposat a escollir entre un o l’altra. Ans al contrari, el vot duals exposa la necessitat que la presó i l’exili, que ERC i JxCat, treballin junts per assolir la República.

La dada és molt clara, el 49,70% de vot independentista hauria de rebaixar la tensió entre dues formacions que durant la legislatura de Junts pel Sí (2015-2017) i amb el Govern efectiu s’han enredat en una lluita per l’hegemonia que va en contra de la finalitat del projecte republicà.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca