L’independentisme frega el 50% a Europa

Si aquestes eleccions europees eren un plebiscit sobre la figura del president legítim, aquesta ha sortit molt reforçada. Carles Puigdemont s’ha imposat sense fissures a tot el territori català amb quasi un milió de vots que abracen la seva tasca a l’exili.

Si aquesta cita electoral era una oportunitat per enviar un missatge a Europa, que pari l’orella: el 49,70% del país ha votat forces independentistes.

Una lectura de país

Seria erroni plantejar la victòria del president Puigdemont, únicament, com la victòria de Junts per Catalunya. El resultat de les eleccions europees s’entén, en part, pel vot al vicepresident legítim, Oriol Junqueras, en les darreres eleccions generals.

Tot i que hi ha moviments que volien fer possible aquesta confrontació oberta entre Puigdemont i Junqueras, els resultats europees del 26-M i els espanyols del 28-A constaten que l’independentisme no està disposat a escollir entre un o l’altra. Ans al contrari, el vot duals exposa la necessitat que la presó i l’exili, que ERC i JxCat, treballin junts per assolir la República.

La dada és molt clara, el 49,70% de vot independentista hauria de rebaixar la tensió entre dues formacions que durant la legislatura de Junts pel Sí (2015-2017) i amb el Govern efectiu s’han enredat en una lluita per l’hegemonia que va en contra de la finalitat del projecte republicà.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Illa assegura que l’estat d’alarma va ser “absolutament necessari”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha alertat aquest dissabte que la pandèmia del coronavirus no està evolucionant bé al món ja que hi...

Un sector de la Crida aposta per no dissoldre’s en el partit de Puigdemont

Un sector de la Crida Nacional per la República aposta per no dissoldre l'organització en el nou partit que crei l'expresident de la Generalitat...

“Van prometre independència i ens han situat en la decadència”

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que l'actual Govern és el pitjor des de la recuperació de la Generalitat l'any 1980 i...

Confinades totes les residències de Lleida

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha anunciat aquest dissabte el confinament de totes les residències...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca