L’arquitecta i escultora Stella Rahola Matutes presenta ‘Babelia & Other Stories’

La mostra multidisciplinària explora els límits dels materials al Museu Can Mario de Palafrugell

Publicitat

Stella Rahola Matutes (Barcelona, 1980) és arquitecta i escultora. La seva recerca artística, estretament relacionada amb el món dels materials, es basa en l’estudi profund d’aquests per tal d’aconseguir uns resultats estètics que fluctuen entre la fragilitat i la resistència. Amb la porcellana, el vidre, el metall, la cianotípia i el col·lodió humit com a protagonistes, l’obra es converteix en una construcció que transmuta els límits de la forma i la resistència i es rebel·la en forma d’eclosió, com si l’objecte resultant quedés suspès en l’aire, per mostrar-se en un punt d’equilibri total.

Babelia & Other Stories, una proposta expositiva comissariada per Glòria Bosch Mir i Mercè Vila Rigat, reuneix obres de l’autora compreses entre els anys 2012 i 2019, i es podrà visitar al Museu Can Mario de Palafrugell de l’1 de juny al 17 de novembre de 2019. L’exposició reuneix obres de diferents tècniques i procedències que, sota el mateix sostre de l’antiga fàbrica de suro de principis del segle XX avui convertida en museu d’escultura contemporània, configuren una cosmogonia artística que ens permet descobrir l’univers artístic de la jove artista de gran projecció internacional.

Stella Rahola defensa i reivindica l’acte artesanal i el contacte directe amb els materials com una lluita entre iguals en què l’artista, feta de matèria, actua sobre ella. El resultat: un conjunt d’obres concebudes com una de sola tot i ser ideades des de llocs dispars en el mapa del món –Països Baixos, el Japó, la Xina, Londres o Barcelona– i que ens conviden a redescobrir l’escultura des d’una percepció arquitectònica, orgànica i fascinant.

. . .

Publicitat

La inauguració de la mostra tindrà lloc el dissabte 1 de juny a les 19.30 h al Museu Can Mario de Palafrugell. L’exposició restarà oberta al públic fins al 17 de novembre de 2019.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes