Els liberals i el partit de Macron es reivindiquen com imprescindibles per formar una majoria “proeuropea” a la cambra

El nou grup autoposicionat al “centre” està “obert” a considerar un candidat a la Comissió Europea que pugui tenir el suport d’una majoria

El nou grup a l’Eurocambra format pels liberals (ALDE), Renaixement (la coalició amb el partit de Macron) i USR Plus (formacio romanesa) es reivindiquen com imprescindibles per formar una majoria “proeuropea” al Parlament Europeu. En un comunicat fet públic l’endemà del 26-M, el nou grup afirma que els resultats “són clars”. “Cap majoria pro-europea és possible sense el nou grup central que ALDE, Renaixement, USR Plus i altres partits crearan”, asseguren. Com a grup, avancen, buscaran “majories” al voltant de polítiques “clau” com el canvi climàtic, una fiscalitat justa o la immigració i la seguretat.
Per altra banda, constaten que els nous equilibris de poder a l’Eurocambra apunten a un candidat a presidir la Comissió Europea que pugui construir una “majoria robusta” més enllà de “línies partidistes”. “El nostre grup estarà obert a considerar tots els candidats que puguin reunir el suport de les famílies polítiques que composaran la futura majoria de govern”, conclouen.

Segons les últimes dades provisionals del Parlament Europeu, el nou grup de centre suma 109 escons, situant-se com a tercera força ‘clau’ per a futures aliances després que per primer cop a la història populars i socialdemòcrates no sumin majoria.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca