Els liberals i el partit de Macron es reivindiquen com imprescindibles per formar una majoria “proeuropea” a la cambra

El nou grup autoposicionat al “centre” està “obert” a considerar un candidat a la Comissió Europea que pugui tenir el suport d’una majoria

El nou grup a l’Eurocambra format pels liberals (ALDE), Renaixement (la coalició amb el partit de Macron) i USR Plus (formacio romanesa) es reivindiquen com imprescindibles per formar una majoria “proeuropea” al Parlament Europeu. En un comunicat fet públic l’endemà del 26-M, el nou grup afirma que els resultats “són clars”. “Cap majoria pro-europea és possible sense el nou grup central que ALDE, Renaixement, USR Plus i altres partits crearan”, asseguren. Com a grup, avancen, buscaran “majories” al voltant de polítiques “clau” com el canvi climàtic, una fiscalitat justa o la immigració i la seguretat.
Per altra banda, constaten que els nous equilibris de poder a l’Eurocambra apunten a un candidat a presidir la Comissió Europea que pugui construir una “majoria robusta” més enllà de “línies partidistes”. “El nostre grup estarà obert a considerar tots els candidats que puguin reunir el suport de les famílies polítiques que composaran la futura majoria de govern”, conclouen.

Segons les últimes dades provisionals del Parlament Europeu, el nou grup de centre suma 109 escons, situant-se com a tercera força ‘clau’ per a futures aliances després que per primer cop a la història populars i socialdemòcrates no sumin majoria.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes