El 39è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana queda desert

Enguany optaven al premi 45 obres de diferents gèneres de prosa literària

Publicitat

El jurat del 39è Premi BBVA Sant Joan ha decidit per majoria no adjudicar el premi a cap dels 45 originals que hi optaven enguany en considerar que cap d’elles no assolia la “qualitat mínima”. El Premi queda doncs desert, quelcom que havia succeït en quatre ocasions més al llarg dels seus 39 anys d’història. El guardó que actualment convoca la Fundació Antigues Caixes Catalanes i que va crear l’Obra Social de Caixa Sabadell al 1981, està dotat amb 35.000 euros i la publicació de l’obra a càrrec d’Edicions 62. El jurat l’han format Jordi Coca, Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli, Carme Riera i Gemma Lienas.

Aquesta és la cinquena ocasió en què el jurat declara no adjudicat el premi al llarg dels seus 39 anys d’història. Amb anterioritat van quedar desertes les edicions dels anys 1987, 1991, 2002 i 2007. Actualment, el Premi està convocat i organitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, en aliança amb el BBVA.

L’any passat el guardó se’l va adjudicar l’escriptora i conferenciant Gemma Lienas, amb la novel·la ‘El fil invisible’, que posteriorment publicaria Edicions 62.

Amb tot, el jurat de la present edició reconeix “els mèrits parcials” d’algunes de les obres que han passat a la deliberació final. Entre les 45 obres rebudes a concurs enguany han predominat les novel·les, amb trenta-sis originals, seguides de cinc reculls de narracions, dues memòries, un llibre de viatges i un dietari.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes