Cau el govern austríac per una moció de confiança contra el canceller Kurz

Els socialdemòcrates i l'extrema dreta que fins fa unes setmanes governava amb l'ÖVP han votat en contra del seu govern en minoria

Publicitat
El canceller austríac Sebastian Kurz ha perdut aquest dilluns una moció de confiança al parlament, després de la crisi provocada per la sortida de l’executiu de l’extrema dreta de l’FPÖ i que havia deixat als conservadors en minoria. Socialdemòcrates i l’extrema dreta han votat en contra de l’executiu de Kurz, de l’ÖVP, que ha caigut després de només un any i mig al càrrec. Ara, la previsió és que el president d’Àustria nomeni un canceller interí, ja que Kurz havia convocat eleccions pel setembre. L’FPÖ va sortir del govern després que es filtrés un vídeo on es veia el seu líder, l’aleshores vicecanceller Heinz-Christian Strache, negociant possibles contractes lucratius amb la qui creia que era la filla d’un magnat rus.
A les eleccions europees d’aquest diumenge, els conservadors de Kurz han aguantat el cost de la crisi política, quedant en primera posició amb el 35% dels vots i superant el nombre d’escons respecte al 2014. En canvi, la ultradreta de l’FPÖ ha perdut suports, tot i que encara ha assolit un percentatge de fins al 18% dels vots.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca