Tensió en la protesta d’un centenar de persones per la mort d’un repartidor de Glovo

Treballadors de la companyia es concentren en contra de la precarietat laboral davant d'una de les seus a Barcelona

Publicitat

Un centenar de persones s’han concentrat aquest diumenge a la tarda davant de la seu de la companyia Glovo al carrer de Pallars de Barcelona en contra de la precarietat laboral després que un company morís aquest dissabte a la nit en ser atropellat. Durant la protesta, que s’ha desenvolupat en un ambient de tensió, s’han cremat motxilles de Glovo i s’ha tallat el carrer. Diverses dotacions d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra han acudit al lloc de la concentració quan un grup dels manifestants han intentat accedir a l’edifici d’oficines de la companyia.

https://twitter.com/ObrirEscletxa/status/1132695374303498245

Dos extreballadors de Glovo

L’extreballador de Glovo i ex rider Javier Morata va treballar a l’empresa durant any i mig i ho va deixar perquè era impossible guanyar-se vida i era un treball molt precari. Ha destacat que s’ha concentrat perquè va morir un company de 22 anys. “Sabíem que això passaria per les condicions laborals amb les que treballem”, ha lamentat.

Publicitat

Ha criticat que Glovo té una “forma de treballar i un model de negoci completament irresponsable que treu qualsevol dignitat al treballador i que es despreocupa totalment del treballador que està fent la feina a peu de carrer. Per ells et un número i el nano que ha mort, Què els importa? Si entraran 20 més com aquest nano”.

Vadreddiene va treballar a Glovo des del 2016 a mitjans del 2017 i després, segons ha explicat, l’empresa el va “desconnectar del sistema”, és a dir, que va deixar de rebre comandes. Ell els va acabar demandant per “sentir-se com fals autònom”. El judici, ha detallat, es va celebrar el 29 de març i estan a l’espera de la sentència.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca