La dimissió d’una ministra augmenta la pressió a May perquè plegui

Andrea Leadsom, encarregada de les relacions entre l'executiu i el parlament, deixa el càrrec en plena crisi de lideratge de la primera ministra

Publicitat

La ministra britànica Andrea Leadsom, responsable de les relacions entre la Cambra dels Comuns i l’executiu, en un càrrec que al Regne Unit es coneix com a ‘leader of the House of Commons’, ha presentat la seva dimissió aquest dimecres al vespre. La decisió arriba enmig d’una campanya contra la primera ministra Theresa May –des de dins i fora de l’executiu- perquè plegui. Hores abans que obrin els col·legis electorals al Regne Unit per les eleccions europees, que els britànics celebren aquest dijous, la continuïtat de May penja d’un fil. Diversos diputats conservadors i fins i tot membres del seu govern han demanat a l’encara primera ministra que marxi després que hagi presentat una nova proposta d’acord pel Brexit que obre la porta a un segon referèndum.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca