El club Wagner Barcelona celebra el seu primer any en el 206è aniversari del naixement del compositor

L'organització ha fet més d'una trentena d'activitats com conferències, maratons monogràfiques i visionats sobre la vida i obra de l'autor

 El club Wagner Barcelona ha celebrat aquest dimecres el seu primer aniversari, coincidint amb el 206è any del naixement del compositor Richard Wagner. L’entitat ha organitzat en els últims 12 mesos més d’una trentena d’activitats com conferències, maratons monogràfiques i visionats sobre aspectes de la vida i l’obra de Wagner, el seu context històric o compositors afins, amb la participació de conferenciants com Josep Maria Solé i Sabaté, Enric Calpena, Xavier Vega, Pol Avinyó o Mar Medinyà. A més, a través d’un agermanament amb el Fòrum Barcelona Clàssica, s’ha debatut sobre el paper de la música o l’òpera amb compositors, directors i gestors culturals. L’entitat també ha permès, a través de la cooperació amb la Gesellschaft der Freunde von Bayreuth, aconseguir entrades a preus reduïts pels seus membres pels Festivals de Bayreuth de l’estiu.
En ocasió de l’estrena mundial de la nova producció a càrrec de Katharina Wagner, besnéta del compositor i directora dels Festivals de Bayreuth, el Club Wagner Barcelona impulsa diversos projectes. Per exemple, unes trobades wagnerianes en el marc del Barcelona Obertura Spring Festival o un concurs de pintura al Liceu entorn l’òpera de Wagner en base a ‘Lohengrin’, el personatge o el drama del mateix nom.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes