Inund’ART torna als carrers de Girona amb un espectacle protagonitzat per cinc MENA

Per primera vegada hi haurà tallers i instal·lacions pensats per a tota la família

La 14a edició del Festival Inund’ART que es celebra a Girona oferirà un recorregut vivencial que està protagonitzat per cinc Menors Estrangers No Acomapanyats (MENA). Es tracta d’una instal·lació en què es mostra la casa que han deixat, la que estan construint i la que volen projectar. Aquest és un dels cinc recorreguts sensitius que tindrà la mostra d’arts visuals que aquest any tindrà lloc del 31 de maig al 2 de juny. A més, aquest recorregut forma part de l’objectiu de fomentar les instal·lacions d’art vivencial, interactiu i sensitiu. A més, aquest any s’estrena el MINI-ART, set propostes que combinen tallers i jocs creatius que estan obertes a tots els públics.
L’art vivencial guanyarà pes en la 14a edició del Festival Inund’ART que es celebra a la ciutat de Girona del 31 de maig al 2 de juny. Es tracta d’un festival amb una quarantena de propostes relacionades amb les arts visuals. Dins del programa hi haurà una quinzena d’exposicions en edificis públics, cinc instal·lacions al carrer, una desena d’accions artístiques a la via pública i cinc recorreguts sensitius.

Un d’ells és ‘The Dreamers’, un projecte vivencial protagonitzar per cinc Menors Estrangers No Acomapanyats (MENA). Aquests explicaran com han abandonat el seu país d’origen, s’han anat adaptant a Catalunya i com projecten el seu futur. Ho faran a partir d’una estructura que simula una casa i que els cinc joves utilitzaran per detallar com era la casa que van deixar, com és la que estan construint i com serà la que volen projectar.

Publicitat

L’acció està dirigida per Raquel Moron i Karim Sabni i és una coproducció del festival amb el Centre Cívic Barri Vell – Mercadal amb la col·laboració de la plataforma Girona Acull. Aquest és un dels cinc recorreguts sensitius que hi haurà durant la mostra, tres més que l’any passat. De fet, la direcció del festival ha anunciat una aposta per l’art que fomenta la participació i la interacció i que juga amb diversos sentits.

La programació d’Inund’ART pretén també sorprendre a l’espectador amb perfomances, accions, instal·lacions i intervencions tant a l’espai públic com a centres d’art. Entre aquestes propostes destaca ‘Open Cube’, d’Eduard Rice, una instal·lació que es podrà veure a La Rambla en la qual l’artista convida els vianants a crear pintures i grafits i interactuar amb les obres resultants. A la Rambla Verdaguer es programa ‘Transparències’, de Paula Lausin Clay. Dins d’aquest àmbit remarcar també la proposta del grup Els mals endreços amb el seu espectacle ‘Capsa humana’ de música que tindrà lloc al Punt de Trobada de La Rambla.

MINI-ART, una oferta pels més petits

La 14a edició de l’Inund’ART també s’obrirà a un públic infantil amb la primera edició del MINI-ART, una proposta de set activitats diferents obertes a tota la família. Totes elles es concentraran a la Rambla el diumenge 2. Hi haurà un taller de construcció d’una casa a partir de fibres vegetals, un taller de jocs creatius, un camí sensitiu i una instal·lació titulada ‘Open Cube’ que buscarà la interacció dels espectadors.

Ser un referent a Catalunya

La direcció del festival ha anunciat que ja han traçat algunes línies estratègiques per treballar en un futur amb l’objectiu de convertir-se en un referent català de les arts visuals. Per aquest motiu, des de l’any passat el festival només es centra en aquesta disciplina artística. D’altra banda, es crearà un postgrau sobre la creació de recorreguts sensitiu que faran amb la col·laboració de la Universitat de Girona i el col·lectiu Teatro de los Sentidos. L’objectiu final d’aquest postgrau és que una selecció dels seus participants acabin presentant els seus treballs finals durant les futures edicions d’Inund’ART.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca