El Parlament Europeu investigarà les despeses de Nigel Farage finançades pel milionari Arron Banks

L'eurodiputat euroescèptic no hauria declarat els diners rebuts per part de l'empresari durant l'any del referèndum del Brexit

El Parlament Europeu investigarà les despeses que l’eurodiputat euroescèptic Nigel Farage hauria finançat amb donacions de l’empresari milionari Arron Banks. Segons han confirmat fonts de la institució a l’ACN aquest dimarts, el president Antonio Tajani ha remès el cas de Farage al comitè encarregat del Codi de Conducta dels membres de la cambra perquè avalui si l’eurodiputat britànic va cometre irregularitats. Segons va revelar la setmana passada Channel 4, Farage va rebre fins a 450.000 lliures – més de mig milió d’euros- a través de les empreses de Banks, promotor de la campanya no oficial del Brexit, després del referèndum del 2016.

Publicitat

Segons el canal, el líder de l’UKIP s’hauria beneficiat amb aquests diners d’una casa a Chelsea o un cotxe amb xofer, despeses que no hauria declarat al Parlament Europeu, contravenint suposadament el que recull el Codi de Conducta de la cambra.

Entre les possibles sancions que el comitè consultiu de l’Eurocambra pot adoptar contra Farage hi ha una amonestació o la pèrdua del dret a dietes per un període d’entre dos i trenta dies.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca