El Museu del Disseny renova la seva exposició permanent amb 36 noves peces

l'Estudi IDP, Closca Design, Mut Design, Ana Hernando, Josep Maria Magem o GR Lab Studio entre les novetats

Amb la incorporació de 36 noves peces, l’exposició permanent de disseny de producte “Del món al museu” passa a mostrar 250 objectes representatius de les etapes més significatives del disseny a casa nostra, des de l’època del GATCPAC fins avui. Aquestes noves peces, fruit dels increments de la Col·lecció del Museu dels últims anys, contribueixen a completar la presentació del treball de dissenyadors i empreses que han impulsat el disseny a Barcelona, Catalunya i Espanya.

Publicitat

Entre les noves peces que s’exposen hi ha autors consagrats com ara Gemma Bernal i Javier Mariscal, i d’altres que fins ara no eren presents a la col·lecció, com l’Estudi IDP, Closca Design, Mut Design, Ana Hernando, Josep Maria Magem o GR Lab Studio. També hi ha empreses d’important trajectòria com Marset, Expormim, Flamagas o Miele, i d’altres que s’incorporen per primer cop al fons del Museu, com Hed Cycling International, CuldeSac Espacio Creativo o MADOM.

Aquestes noves peces enriqueixen el discurs de l’exposició, inaugurada el 2015, completant els seus àmbits, que s’organitzen a partir de tres grans conceptes vàlids per a tots els moments i tots els estils: la capacitat dels objectes d’esdevenir una referència, l’exploració dels materials i el reconeixement social que obtenen. Tot un univers d’objectes funcionals, bells, racionals o evocadors, que parlen de la gran transformació que al llarg del segle XX i fins avui el disseny ha introduït en la vida de les persones.

Referència. Aquest àmbit reuneix peces que han esdevingut exponents del bon disseny, prototipus d’èxit, dissenys personalitzats i dissenys capdavanters. D’entre les recents incorporacions podem destacar el casc Closca Helmet (2016) de Closca Design, pioners en crear el primer casc de bicicleta plegable del món; o un prototip de portasetrills (1961) que Rafael Marquina va pensar per les seves mítiques setrilleres.

Aportacions tècniques i materials. Destaquem Tanka (1972) un senzill i pràctic dispositiu de tancament dissenyat i fabricat a Barcelona, en origen pensat per a l’equipament de muntanya i ara utilitzat arreu del món per a tot tipus de peces esportives i de vestir; o la roda aerodinàmica de bicicleta HED3 (2005), la que més contrarellotges ha guanyat en la darrera dècada. Aquest àmbit de l’exposició para atenció als materials: innovadors, artesanals, versàtils, desafiadors, ergonòmics i funcionals.

Reconeixement oficial i popular. Àmbit que se centra en la popularitat de la peça, el reconeixement professional, l’atenció a criteris ecològics, la capacitat del disseny de jugar amb la memòria visual, evocar formes i sensacions, amb nostàlgia i ironia. Aquí hi trobareu l’encenedor Clipper Classic (1971) d’Enric Sardà, el primer encenedor recarregable de plàstic del món, un èxit rotund des de la seva sortida al mercat i fins avui; o, el llum de taula FollowMe, (2014) d’Inma Bermúdez i fabricat per Marset, compacta, portàtil i recarregable per USB.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Els discapacitats a Catalunya signen un 36,4% menys de contractes que el 2019

Els professionals amb discapacitat a Catalunya han signat 8.185 contractes aquest 2020, la qual cosa suposa un descens del 36,4% --12.866 contractes-- pel que...

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca