Aconsegueixen portar a Catalunya una nena senegalesa en risc de mutilació genital

La besàvia de la menor va avisar la mare, que viu a Girona, i es va poder protegir la menor fins que la van anar a buscar

La col·laboració entre administracions i entitats socials ha permès evitar la mutilació genital femenina d’una nena senegalesa de sis anys que tenia la mare vivint a les comarques de Girona. La menor estava en risc de patir la mutilació, i l’avís de la besàvia a la seva mare, va activar els mecanismes necessaris per protegir la menor fins que la progenitora la va poder anar a buscar i portar-la fins a Catalunya.

Publicitat

El cas va començar a finals del 2018. La nena vivia al Senegal amb la seva besàvia, que es va posar malalta i va haver de deixar la menor a cura d’altres familiars. Amb aquests familiars, la nena “corria el risc” de patir mutilació genital femenina, i la besàvia va avisar la mare, que viu a les comarques de Girona. Aquesta va alertar l’associació Valentes i Acompanyades i es va posar en marxa la Unitat de Violència sobre la Dona a Catalunya. El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, l’associació i la Generalitat van treballar per apartar la nena d’aquest entorn perillós i poder-la traslladar a Catalunya al costat de la seva mare.

Fins a poder-ho aconseguir, es va establir un mecanisme de protecció ‘in situ’ amb col·laboració amb el Ministeri d’Afers Estrangers i les autoritats senegaleses. En paral·lel, es va tramitar el procediment burocràtic perquè la mare pogués viatjar al Senegal i tornés amb la nena a Catalunya, cosa que va poder fer fa unes setmanes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca