Aconsegueixen portar a Catalunya una nena senegalesa en risc de mutilació genital

La besàvia de la menor va avisar la mare, que viu a Girona, i es va poder protegir la menor fins que la van anar a buscar

La col·laboració entre administracions i entitats socials ha permès evitar la mutilació genital femenina d’una nena senegalesa de sis anys que tenia la mare vivint a les comarques de Girona. La menor estava en risc de patir la mutilació, i l’avís de la besàvia a la seva mare, va activar els mecanismes necessaris per protegir la menor fins que la progenitora la va poder anar a buscar i portar-la fins a Catalunya.

Publicitat

El cas va començar a finals del 2018. La nena vivia al Senegal amb la seva besàvia, que es va posar malalta i va haver de deixar la menor a cura d’altres familiars. Amb aquests familiars, la nena “corria el risc” de patir mutilació genital femenina, i la besàvia va avisar la mare, que viu a les comarques de Girona. Aquesta va alertar l’associació Valentes i Acompanyades i es va posar en marxa la Unitat de Violència sobre la Dona a Catalunya. El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, l’associació i la Generalitat van treballar per apartar la nena d’aquest entorn perillós i poder-la traslladar a Catalunya al costat de la seva mare.

Fins a poder-ho aconseguir, es va establir un mecanisme de protecció ‘in situ’ amb col·laboració amb el Ministeri d’Afers Estrangers i les autoritats senegaleses. En paral·lel, es va tramitar el procediment burocràtic perquè la mare pogués viatjar al Senegal i tornés amb la nena a Catalunya, cosa que va poder fer fa unes setmanes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Calvo avisa que intentarà sumar Cs als pressupostos “fins a l’últim minut”

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha celebrat el suport d'ERC, PNB i EH Bildu als pressupostos generals de l'Estat, però ha...

Aragonès defensa el pacte dels PGE “per responsabilitat”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que han arribat a un pacte amb el Govern...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca