Els organitzadors de les protestes al Sudan criden a una vaga general

L'Exèrcit segueix insistint a dirigir la transició i mantenir una majoria militar al consell

El principal grup darrere de les protestes al Sudan ha cridat aquest dimarts a una vaga general, i ha afirmat que les dues últimes sessions de negociació nocturna amb l’Exèrcit no han permès arribar a un acord sobre com dirigir el país després de la caiguda de l’expresident Omar Hassan Ahmad al-Bashir.

Publicitat

L’anomenada Declaració de les Forces de la Llibertat i el Canvi, que aglutina els partits de l’oposició i l’Associació de Professionals del Sudan (APS, promotora de les protestes contra Al-Bashir des de desembre) reclama que siguin els civils els que encapçalin el nou Consell Sobirà que haurà de dirigir els tres anys de període de transició cap a la democràcia.

Segons l’APS, l’Exèrcit segueix insistint a dirigir la transició i mantenir una majoria militar al consell. “El poder civil significa que l’estructura és plenament civil amb una majoria civil en totes les seves parts”, ha sostingut l’associació en un comunicat i ha avançat que els seus membres es mobilitzaran per a una vaga, sense donar cap data.

El punt mort en les converses ha tirat per terra les esperances d’una ràpida recuperació de la crisi política al país, que va tenir el seu moment àlgid l’11 d’abril, quan l’Exèrcit va forçar Al-Bashir a deixar el càrrec després de 30 anys al poder.

Al capdavant del país va quedar un Consell Militar de Transició (CMT), que va prometre entregar el poder a un govern després de la celebració de les eleccions en el termini de dos anys.

No obstant això, els manifestants volen garanties d’un control civil. L’Exèrcit ha reconegut aquesta matinada que la composició del Consell Sobirà segueix sent el principal punt de fricció però no ha entrat en els detalls respecte a la seva posició.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca