L’argentina ‘Camino sinuoso’ inaugurarà una 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya amb onze films a concurs

La premiada ‘El barco’ i la producció catalano-mexicana ‘Love me not’, de Lluís Miñarro, a la secció oficial del festival

Publicitat

La secció oficial de la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya comptarà amb fins a 11 films a concurs, entre els quals l’última cinta de Lluís Miñarro ‘Love me not’, l’aplaudida i premiada pel·lícula brasilera ‘El barco’ o l’argentina ‘Camino sinuoso’, que inaugurarà el certamen. Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de la capital del Segrià, la Mostra es trasllada enguany a la setmana del 6 al 13 de juny però manté la seva identitat, incloent-hi la secció oficial de Documentals, on competiran en aquesta ocasió vull cintes de sis nacionalitats diferents. Totes les projeccions del festival es realitzaran al CaixaForum Lleida i als cinemes Screenbox Funatic

Entre les pel·lícules a concurs que es projectaran a la 25 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya hi ha l’argentina ‘Camino sinuoso’, de Juan Pablo Kolodziej; ‘Yo Fausto’, òpera prima del mexicà Julio Berthely; O ‘Luciérnagas’, una coproducció entre Mèxic, Grècia i la República Dominicana dirigida per Bani Khoshnoudi que va guanyar el premi al millor film iberoamericà al Festival Fim Festival.

També competiran ‘La camarista’ una altra cinta mexicana, en aquest cas de Lila Avilés, i ‘Aquí y ahora’, un film de Paz León i coproducció de Xile i Costa Rica que va merèixer d’avançada un guardó al millor film llatinoamericà ‘en construcció’ al Viña del Mar Film Festival.

‘O barco’ (Brasil)

Publicitat

La pel·lícula de Petrus Cairy ‘El barco’ és una de les cintes destacades de la secció oficial d’aquesta Mostra. Dirigida pel multipremiat Petrus Cariry (‘O Grão’, 2007), la cinta s’ha passejat per diversos festivals llatinoamericans, d’Estats Units i Europa, on ha rebut diversos guardons per la seva Fotografia i dos a la millor pel·lícula: al Cine Ceará, Festival Iberoamerciano de Cinema (Brasil) i al brasiler CineFantasy Festival Internacional de Cinema Fantástico, on també es va endur al millor direcció.

El català Luis Miñarro també ha col·locat la seva cinta ‘Love me not’ (una coproducció amb Mèxic) a la secció oficial del festival. La pel·lícula del també productor s’ha projectat hores d’ara en diversos festivals europeus i d’arreu com l’IFF Rotterdam, el Ficunam de Mèxic, el FIC de Moscou o el D’A, a Barcelona.

La resta de pel·lícules participants a la 25 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya són ‘La Boya’ (Fernando Spiner, Argentina); ‘Mataindios’ (Oscar Sánchez Saldana i Robert Julca Motta, Perú), millor pel·lícula peruana al 22è Festival de Cine de Lima i que va competir al 59è Festival Internacional de Cartagena de Indias; ‘Las Vegas’ (Juan Villegas, Argentina); i ‘Detrás de la montaña’ (del mexicà David R. Romay.

El jurat de la Secció Ofical del certamen el formen aquest any el cineasta Carles Torras (‘Joves’, ‘Trash’ o la premiada ‘Callback’, l’any 2016), la periodista mexicana especialitzada en política i vinculada a l’Agencia Mexicana de Noticias (Notimex), Adela Mac Swiney, i Javier Tolentino, periodista radiofònic especialitzat en cultura i cinema.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca