Esport, cultura pop i humor en els nous murals de Contorn Urbà amb Imon Boy i Dagoe

Els artistes Imon Boy i Dagoe han participat en l'última edició del projecte 12+1 a Sant Vicenç dels Horts, iniciativa de la Fundació Contorno Urbano.

Publicitat

L’esport i la cultura pop protagonitzen la nova edició del projecte 12+1 a Sant Vicenç dels Horts. Amb el sarcasme i l’humor per bandera, els artistes Imon Boy i Dagoe han estat els encarregats de realitzar els murals més recents de la Fundació Contorno Urbano. Durant dos mesos, els vianants podran gaudir d’aquestes dues divertides obres.

Amb l’estètica d’un videojoc, Imon Boy representa un partit de tennis que s’està jugant sobre un vagó de tren. Com en altres escenes que acostuma a pintar, el protagonista de l’obra és el propi Imon Boy, qui es disputa la jugada contra un segurata. D’aquesta forma, l’obra es converteix en una metàfora de la realitat que viuen els escriptors de grafiti. Aquest artista porta ja anys en el món del grafiti, alternant les seves peces al carrer amb altres projectes d’estudi de forma paral·lela. De manera autoreferencial, porta al pla artístic tots els aspectes que apareixen en la seva vida: grafiti, videojocs, internet, cinema, música, viatges, amistats, etc. La clau de la seva producció és la unió de tots aquests elements pop i la curiositat pel dibuix i la cerca de noves formes i escenaris. La seva obra s’ha pogut veure en diversos espais com a La Tèrmica, CAC Màlaga, MAD d’Antequera, Programa Iniciarte, Positive Propaganda (Munic), Galeria Birimbao, Affenfaust Galerie (Hamburg), District Gallery (Filipines), Adjust Wynwood (Miami), GoodSpace Gallery (Sidney) o Martinez Gallery (Nova York).

En el mur de davant, Dagoe ha realitzat el mural “Straigth Ballin’”, una clara al·lusió a la cultura hip-hop novaiorquesa. La tipografia utilitzada està inspirada en la pel·lícula clàssica Wild Style, i formant una antítesi de l’època, en la part frontal hi ha un retrat del cantant Drake. Dagoe utilitza la sàtira i l’humor per a transmetre els seus missatges, que sovint permeten diferents interpretacions. Quant al registre gràfic, li agrada explorar la matèria i les textures, barrejant text amb imatge i utilitzant gammes pastís, tant en acrílic com en esprai. Dagoe, o Aitor Cara, es va submergir en el món del grafiti gràcies a amics de Badalona, la seva ciutat natal, en la seva època d’institut. En 2012 va participar en un festival de muralisme a París, la qual cosa el va portar a mudar-se a la capital francesa i a centrar-se en els murals i els llenços, realitzant una residència en el atelier Narvaland. Després de conèixer Tunísia, Itàlia, Bèlgica i Holanda, va tornar a Catalunya per a estudiar Il·lustració en la Escola Massana de Barcelona. Es va graduar al setembre de 2018 i actualment el seu treball se centra en la il·lustració, el disseny i l’animació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes