L’oposició britànica anuncia que no donarà suport a la nova proposta de Brexit de May per no introduir canvis

L'objectiu inicial era que el Brexit es consumés el 31 de març, però el rebuig dels laboristes i dels 'brexiters' han impedit la sortida

Publicitat

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha anunciat aquest diumenge que el seu partit no donarà suport a la nova proposta de Brexit anunciada per la primer ministra, la conservadora Theresa May, ja que considera que es tracta “fonamentalment” de la mateixa proposta ja rebutjada reiteradament al Parlament britànic.

“No hem vist encara la nova proposta, però res del que hagi escoltat em porta a creure que sigui fonamentalment diferent de l’anterior proposta presentada, així que ara com ara no la recolzarem”, ha afirmat Corbyn en una entrevista a la BBC.

Corbyn respon així un article de May publicat a ‘The Sunday Times’ en el qual anuncia “una nova i valenta oferta” amb “un paquet de mesures millorades” per aconseguir la ratificació de l’acord de retirada.

El Govern i els laboristes porten setmanes negociant per aconseguir el suport dels diputats laboristes a una nova proposta d’acord de retirada de la UE, però ara com ara les negociacions no han donat fruits.

Publicitat

L’objectiu inicial era que el Brexit es consumés el 31 de març, però el rebuig dels laboristes -que aspiren a una relació més estreta amb Europa- i dels ‘brexiters’ -els conservadors que rebutgen fins i tot la lleugera vinculació prevista en l’acord negociat per May amb Brussel·les- han impedit la sortida. Brussel·les i Londres s’han donat fins a octubre per negociar un nou acord.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca