L’oposició britànica anuncia que no donarà suport a la nova proposta de Brexit de May per no introduir canvis

L'objectiu inicial era que el Brexit es consumés el 31 de març, però el rebuig dels laboristes i dels 'brexiters' han impedit la sortida

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha anunciat aquest diumenge que el seu partit no donarà suport a la nova proposta de Brexit anunciada per la primer ministra, la conservadora Theresa May, ja que considera que es tracta “fonamentalment” de la mateixa proposta ja rebutjada reiteradament al Parlament britànic.

Publicitat

“No hem vist encara la nova proposta, però res del que hagi escoltat em porta a creure que sigui fonamentalment diferent de l’anterior proposta presentada, així que ara com ara no la recolzarem”, ha afirmat Corbyn en una entrevista a la BBC.

Corbyn respon així un article de May publicat a ‘The Sunday Times’ en el qual anuncia “una nova i valenta oferta” amb “un paquet de mesures millorades” per aconseguir la ratificació de l’acord de retirada.

El Govern i els laboristes porten setmanes negociant per aconseguir el suport dels diputats laboristes a una nova proposta d’acord de retirada de la UE, però ara com ara les negociacions no han donat fruits.

L’objectiu inicial era que el Brexit es consumés el 31 de març, però el rebuig dels laboristes -que aspiren a una relació més estreta amb Europa- i dels ‘brexiters’ -els conservadors que rebutgen fins i tot la lleugera vinculació prevista en l’acord negociat per May amb Brussel·les- han impedit la sortida. Brussel·les i Londres s’han donat fins a octubre per negociar un nou acord.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

El Gobierno ja no veu clar reformar el delicte de sedició abans de cap d’any

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha refredat aquest dilluns la possibilitat que el seu executiu aprovi la reforma dels delictes de sedició...

Forn demana relleus a l’independentisme: “Algunes persones s’han d’apartar”

El conseller legítim Joaquim Forn, empresonat a Lledoners, ha demanat "relleus" als partits independentistes per superar la divisió: "Algunes persones s'han d'apartar i deixar...

Borràs farà president Aragonès en cas que ERC guanyi

La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, ha assegurat que farà president de la Generalitat Pere Aragonès en cas que ERC guanyi les eleccions del...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca