eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Detingut per enderrocar l’Arc d’Adar a Llardecans de Lleida amb un camió

  Es tracta d'un arc de pedra del jaciment històric del Poblat d'Adar, d'origen àrab del segle XIV

  Els Mossos d’Esquadra van detenir el dimecres un home de 59 anys i veí de Maials (Lleida) per presumptament derrocar l’Arc d’Adar a Llardecans (Lleida) en maniobrar amb un camió, la qual cosa suposaria un delicte contra el patrimoni històric, ha explicat el cos policial en un comunicat aquest dissabte.

  Es tracta d’un arc de pedra del jaciment històric del Poblat d’Adar, d’origen àrab del segle XIV, protegit per la llei de patrimoni cultural català i qualificat Bé Cultural d’Interès Nacional.

  Publicitat

  L’home va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan sigui requerit.

  Els Mossos van trobar a la zona restes de pintura i cristalls, i la investigació va establir que el 31 de març al lloc dels fets hi havia un camió propietat d’uns veïns de la zona.

  Els agents van localitzar a finals d’abril el camió a Maials, i tenia la xapa enfonsada i cops i rascades a la part superior de la cabina.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca