Detingut per enderrocar l’Arc d’Adar a Llardecans de Lleida amb un camió

Es tracta d'un arc de pedra del jaciment històric del Poblat d'Adar, d'origen àrab del segle XIV

Publicitat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dimecres un home de 59 anys i veí de Maials (Lleida) per presumptament derrocar l’Arc d’Adar a Llardecans (Lleida) en maniobrar amb un camió, la qual cosa suposaria un delicte contra el patrimoni històric, ha explicat el cos policial en un comunicat aquest dissabte.

Es tracta d’un arc de pedra del jaciment històric del Poblat d’Adar, d’origen àrab del segle XIV, protegit per la llei de patrimoni cultural català i qualificat Bé Cultural d’Interès Nacional.

L’home va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan sigui requerit.

Els Mossos van trobar a la zona restes de pintura i cristalls, i la investigació va establir que el 31 de març al lloc dels fets hi havia un camió propietat d’uns veïns de la zona.

Publicitat

Els agents van localitzar a finals d’abril el camió a Maials, i tenia la xapa enfonsada i cops i rascades a la part superior de la cabina.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes