Chelsea Manning torna a la presó per desacatament en negar-se a atestar sobre Wikileaks

"Tornar a la presó un altre cop, potencialment avui, no canvia la meva posició"

Publicitat

L’exanalista dels serveis secrets nord-americans Chelsea Manning haurà de tornar a la presó per desacatament després de tornar-se a negar a atestar sobre Wikileaks davant d’un gran jurat, segons ha informat el seu equip legal.

Manning havia estat citada arran de la seva posada en llibertat el passat 10 de maig després d’haver passat dos mesos al Centre de Detenció d’Alexandria, a Virgínia, per negar-se a respondre les preguntes d’un altre gran jurat en relació a la filtració de documents classificats a Wikileaks.

El jutge de districte dels Estats Units Anthony Trenga ha ordenat que torni a la presó i ha demanat que, en cas que no compleixi amb la citació, sigui multada amb 500 dòlars diaris després d’un període de 30 dies, un import que podria augmentar a 1.000 dòlars diaris si no atesta d’aquí a 60 dies.

Manning ha estat transportada immediatament a una presó local d’Alexandria Virginia. “Intentar coaccionar-me amb una citació d’un gran jurat no funcionarà. Jo no cooperaré amb aquest ni cap altre gran jurat”, ha manifestat Manning abans d’entrar a la cort federal.

Publicitat

“Tornar a la presó un altre cop, potencialment avui, no canvia la meva posició”, ha afegit.

L’exanalista va ser condemnada a 35 anys per revelar secrets d’intel·ligència militar, dels quals en va complir set atès que l’expresident dels Estats Units, Barack Obama, va commutar la seva pena el 2017 perquè era “desproporcionada” en comparació amb altres casos semblants.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes