Chelsea Manning torna a la presó per desacatament en negar-se a atestar sobre Wikileaks

"Tornar a la presó un altre cop, potencialment avui, no canvia la meva posició"

L’exanalista dels serveis secrets nord-americans Chelsea Manning haurà de tornar a la presó per desacatament després de tornar-se a negar a atestar sobre Wikileaks davant d’un gran jurat, segons ha informat el seu equip legal.

Publicitat

Manning havia estat citada arran de la seva posada en llibertat el passat 10 de maig després d’haver passat dos mesos al Centre de Detenció d’Alexandria, a Virgínia, per negar-se a respondre les preguntes d’un altre gran jurat en relació a la filtració de documents classificats a Wikileaks.

El jutge de districte dels Estats Units Anthony Trenga ha ordenat que torni a la presó i ha demanat que, en cas que no compleixi amb la citació, sigui multada amb 500 dòlars diaris després d’un període de 30 dies, un import que podria augmentar a 1.000 dòlars diaris si no atesta d’aquí a 60 dies.

Manning ha estat transportada immediatament a una presó local d’Alexandria Virginia. “Intentar coaccionar-me amb una citació d’un gran jurat no funcionarà. Jo no cooperaré amb aquest ni cap altre gran jurat”, ha manifestat Manning abans d’entrar a la cort federal.

“Tornar a la presó un altre cop, potencialment avui, no canvia la meva posició”, ha afegit.

L’exanalista va ser condemnada a 35 anys per revelar secrets d’intel·ligència militar, dels quals en va complir set atès que l’expresident dels Estats Units, Barack Obama, va commutar la seva pena el 2017 perquè era “desproporcionada” en comparació amb altres casos semblants.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca