La quinzena edició de Deltebre Dansa oferirà una cinquantena d’espectacles entre el 8 i el 21 de juliol

Uns 150 ballarins de més de 40 nacionalitats participaran en les activitats de formació impartides per referents de la dansa i el circ contemporanis

Publicitat

La quinzena edició del festival Deltebre Dansa escalfa ja motors per oferir un total de 48 espectacles de dansa i circ d’avantguarda entre els pròxims 8 i 21 de juliol. La bailaora i coreògrafa Rocío Molina, la companyia granadina de circ Vaivén Circo, la premiada companyia canadenca de circ Barcode Circus Company, la parella grega-moçambiquesa de dansa Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto o la companyia de circ francesa La Contrebande, seran alguns dels protagonistes de les actuacions. En paral·lel, el certamen continuarà acollint 150 ballarins de més d’una quarantena de nacionalitats que es desplacen fins Deltebre per rebre formació especialitzada per part de diferents referents de la dansa i el circ contemporanis. Un total de 26 professors, entre els quals destaquen el belga Tomislav Englshi el veneçolà David Zambrano.

El festival, dirigit pel coreògraf i ballarí tortosí Roberto Olivan, Premi Nacional de Cultura 2014, intenta conjugar una oferta d’arts de moviment i experimentació de llenguatges molt diferents en un espai natural singular, com el delta de l’Ebre. Després de la seva primera edició, l’any 2005, amb dotze assistents i cinc professors, el certamen s’ha consolidat com un punt de referència de les arts escèniques possibilitant l’intercanvi cultural i la integració en el paisatge.

Amb aquesta iniciativa, Olivan, que va haver de marxar a l’estranger per formar-se, pretenia fer més accessibles les arts escèniques a tothom i possibilitar que els ballarins puguin desenvolupar les seves trajectòries professionals a Catalunya. En total, durant aquests quinze anys, han passat 648 artistes, representant 271 espectacles amb més de 83.000 espectadors, ha comptat amb 1.960 participants professionals, 2.1000 d’iniciació, 85 docents així com 175 tallers per a professionals i 40 d’iniciació.

L’any 2015, el festival Deltebre Dansa va ser reconegut amb el segell Festival EFFE per l’Associació Europea de Festivals i va ser valorat com el millor projecte cultural de Catalunya entre els anys 2015 i 2018 per part del Departament de Cultura. També ha estat considerat com un dels 25 exemples més rellevants de dansa per l’European Dancehouse Network.

Publicitat

Enguany, a més, l’organització posarà en marxa un nou sistema d’abonaments que permetrà el públic gaudir de tos els espectacles a la Carpa Deltebre Dansa, principal escenari del festival. Els abonaments tindran un preu de 50 euros i es podran adquirir a partir del 22 de maig amb un 20% de descompte. A partir de l’1 de juny es podran comprar les entrades diàries, 5 euros per persona i nit. Abonaments i entrades estaran disponibles a la web oficial del certamen: deltebredansa.cat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes