La Fundació Joan Brossa estrena la mostra ‘La xarxa al bosc’ per celebrar el centenari del poeta

L'exposició repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980

La Fundació Joan Brossa estrena aquest dijous l’exposició ‘La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980’. La mostra, que té Eduard Escoffet com a comissari, es podrà veure fins al 29 de setembre a la nova seu de la fundació, al carrer de la Seca de Barcelona. L’exhibició és una de les activitats destacades del centenari del poeta català i repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980, el mateix moment en què Brossa desenvolupa el seu llenguatge poètic, segons indiquen els responsables de la iniciativa. L’exposició inclou poetes d’arreu d’Europa i d’Amèrica, abasta més de tres dècades i presenta més de 200 peces.
Segons els impulsors de l’exposició es tracta d’un “esforç únic” per investigar aquesta escena, “tan difícil d’acotar i tan vinculada a altres àmbits com l’experimentació sonora, les arts visuals i el disseny”, i “fer-la accessible al gran públic”.
L’exposició s’inicia amb el lletrisme, el primer moviment d’avantguarda posterior a la Segona Guerra Mundial que apostava per centrar-se en l’element mínim de l’escriptura, la lletra. Però també repassa el moviment “més internacional” dels anys cinquanta i seixanta, la poesia concreta.
- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

A finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19 i...

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Calvet i Borràs rebaixen la importància de superar el 50% dels vots

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, tots dos candidats a les primàries de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca