La Fundació Joan Brossa estrena la mostra ‘La xarxa al bosc’ per celebrar el centenari del poeta

L'exposició repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980

La Fundació Joan Brossa estrena aquest dijous l’exposició ‘La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980’. La mostra, que té Eduard Escoffet com a comissari, es podrà veure fins al 29 de setembre a la nova seu de la fundació, al carrer de la Seca de Barcelona. L’exhibició és una de les activitats destacades del centenari del poeta català i repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980, el mateix moment en què Brossa desenvolupa el seu llenguatge poètic, segons indiquen els responsables de la iniciativa. L’exposició inclou poetes d’arreu d’Europa i d’Amèrica, abasta més de tres dècades i presenta més de 200 peces.
Segons els impulsors de l’exposició es tracta d’un “esforç únic” per investigar aquesta escena, “tan difícil d’acotar i tan vinculada a altres àmbits com l’experimentació sonora, les arts visuals i el disseny”, i “fer-la accessible al gran públic”.
L’exposició s’inicia amb el lletrisme, el primer moviment d’avantguarda posterior a la Segona Guerra Mundial que apostava per centrar-se en l’element mínim de l’escriptura, la lletra. Però també repassa el moviment “més internacional” dels anys cinquanta i seixanta, la poesia concreta.
- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca