La Fundació Joan Brossa estrena la mostra ‘La xarxa al bosc’ per celebrar el centenari del poeta

L'exposició repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980

Publicitat
La Fundació Joan Brossa estrena aquest dijous l’exposició ‘La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980’. La mostra, que té Eduard Escoffet com a comissari, es podrà veure fins al 29 de setembre a la nova seu de la fundació, al carrer de la Seca de Barcelona. L’exhibició és una de les activitats destacades del centenari del poeta català i repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980, el mateix moment en què Brossa desenvolupa el seu llenguatge poètic, segons indiquen els responsables de la iniciativa. L’exposició inclou poetes d’arreu d’Europa i d’Amèrica, abasta més de tres dècades i presenta més de 200 peces.
Segons els impulsors de l’exposició es tracta d’un “esforç únic” per investigar aquesta escena, “tan difícil d’acotar i tan vinculada a altres àmbits com l’experimentació sonora, les arts visuals i el disseny”, i “fer-la accessible al gran públic”.
L’exposició s’inicia amb el lletrisme, el primer moviment d’avantguarda posterior a la Segona Guerra Mundial que apostava per centrar-se en l’element mínim de l’escriptura, la lletra. Però també repassa el moviment “més internacional” dels anys cinquanta i seixanta, la poesia concreta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes