Els EUA suspenen els vols comercials amb Veneçuela per “condicions que amenacen la seguretat” dels passatgers

El govern nord-americà afirma que "l'interès públic" requereix la interrupció "immediata" de la connexió aèria

Els Estats Units han anunciat que suspenen els vols comercials de passatgers i mercaderies amb origen o destinació a Veneçuela per “condicions que amenacen la seguretat” dels passatgers, de les tripulacions i dels aparells. El Departament de Transports dels EUA ha pres aquesta decisió després que informes governamentals indiquin que “l’interès públic” requereix la suspensió “immediata” de la connexió aèria amb el país sud-americà. S’informa d'”insurgència civil i violència” a l’entorn dels aeroports o la “incapacitat” de les forces policials veneçolanes per garantir la seguretat en aquests equipaments. També s’esmenta la situació política i econòmica del país o els avisos del Departament d’Estat dels EUA de no viatjar a Veneçuela.
Els EUA apugen d’aquesta manera un grau més la pressió sobre el règim de Nicolás Maduro, enfrontat des de fa mesos per l’autoproclamat president Juan Guaidó que compta, precisament, amb el suport de l’executiu de Donald Trump.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes