Els EUA suspèn tots els vols cap a Veneçuela des del seu territori

"Les condicions a Veneçuela amenacen la seguretat dels passatgers, les aeronaus, i les tripulacions que viatgen cap o des d'aquest país"

Publicitat

El Departament de Transport dels Estats Units ha ordenat aquest dimecres la suspensió de tots els vols de passatgers i de càrrega cap a Veneçuela des del seu territori, i ha citat informació sobre inseguretat al voltant dels aeroports del país sud-americà.

En una carta al Departament de Transport en què sol·licitava l’aprovació de la mesura, el Departament de Seguretat Interior va sostenir que “les condicions a Veneçuela amenacen la seguretat dels passatgers, les aeronaus, i les tripulacions que viatgen cap o des d’aquest país”.

La crisi política a Veneçuela va empitjorar el 10 de gener, quan Nicolás Maduro va decidir iniciar un segon mandat de sis anys que no reconeixen ni l’oposició ni bona part de la comunitat internacional perquè consideren que les eleccions presidencials del 20 de maig van ser un frau.

En resposta, el president de l’Assemblea Nacional, Juan Guaidó, es va autoproclamar president interí el 23 de gener amb l’objectiu de parar l'”usurpació”, crear un govern de transició i celebrar unes “eleccions lliures”. Els Estats Units, la majoria dels països llatinoamericans, inclòs Colòmbia, i nombrosos d’europeus, entre ells Espanya, el van reconèixer.

Publicitat

La situació s’ha agreujat arran del 30 d’abril, quan Guaidó i Leopoldo López van dur a terme un alçament militar que, d’acord amb la versió dels Estats Units, es va veure frustrat a causa de la intervenció de Rússia i Cuba.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca