Aquestes són les novetats de la cartellera de la setmana

Arriben a la gran pantalla 'Casi imposible', 'La última locura de Claire Darling', 'Un Hombre fiel' i 'Hellboy'

Publicitat

Després del seu pas pel Festival de cinema de Sitges s’estrena aquest divendres ‘El año de la plaga’ de Carlos Martín Ferrera. Una cinta protagonitzada per Iván Massagué i basada en el llibre de Marc Pastor que porta el mateix nom. Segons el director en una entrevista a l’ACN, el tema principal de la pel·lícula, que compta amb producció catalana, és la por a la pèrdua de la identitat i tot gira al voltant d’aquest concepte. ‘El año de la plaga’ arriba a la cartellera en una setmana en la qual s’estrenen ‘Casi imposible’ protagonitzada per Charlize Theron i Seth Rogen; ‘La última locura de Claire Darling’ amb els actors Catherine Deneuve i Chiara Mastroianni; ‘Un Hombre fiel’, una comèdia romàntica dirigida i guionitzada per Louis Garrel i el nou film del personatge creat per Mike Mignola: ‘Hellboy’.

A ‘El año de la plaga’, després de trencar amb la Irene, els amics i companys de feina del Víctor (interpretat per Iván Massagué) estan obstinats a trobar-li una nova parella. Però no vol oblidar-la. Menys podrà fer-ho encara quan ella el truca molt nerviosa i li demana ajuda, ja que la gent que hi ha al seu entorn es comporta d’una manera estranya com si haguessin perdut les emocions i els records. El Víctor, que és un gran fan dels còmics, intentarà convertir-se en un heroi per a rescatar-la i enfrontar-se a una situació que es va tornant cada vegada més estranya i misteriosa.

Entrant en l’essència de la història, el director creu que al film “hi ha un apocalipsi una mica silenciós; no deixa de ser una pel·lícula zombi però des d’un costat silenciós”. Ho argumenta quan declara que tot i que hi ha transformacions al film, el concepte com es presenta és “original i fresc” perquè “no es veuen morts vivents que van menjant-se a la gent, sinó que són ens que han perdut la memòria, les emocions i són robots. Què passa quan veus que el teu propi germà o la parella no són qui creus que són?”, ha preguntat Carlos Martín Ferrera.

‘Casi imposible’

Publicitat

De la mà del director Jonathan Levine, arriba d’Estats Units una comèdia amb les estrelles Charlize Theron i Seth Rogen. Charlotte Field (Charlize Theron) és una de les dones més influents del món. Intel·ligent, sofisticada i molt preparada, és una poderosa diplomàtica amb talent per a gairebé tot. Fred Flarsky (Seth Rogen) és un periodista dotat i desenfadat, amb facilitat per a ficar-se en embolics. No tenen res en comú, excepte que ella va ser la seva mainadera i el seu primer amor. Quan Fred es retroba inesperadament amb Charlotte, la captiva amb el seu peculiar sentit de l’humor i els records del seu idealisme juvenil. Charlotte, que s’està preparant per a presentar-se a la Presidència, contracta a Fred com a redactor de discursos davant la consternació dels seus assessors de confiança.

‘Hellboy’

El director anglès Neil Marshall, que també ha dirigit dos episodis clau de ‘Joc de Trons’, estrena una pel·lícula de ciència ficció basada en el superheroi Hellboy, creat per Mike Mignola. Aquesta vegada, l’Agència per a la Recerca i Defensa Paranormal (AIDP) encarrega a Hellboy la tasca de derrotar un esperit ancestral: Nimue, coneguda com “La Reina de la Sang”. Nimue va ser l’amant del mateix Merlí durant el regnat del Rei Artur, d’ell va aprendre els encanteris que la van portar a ser una de les bruixes més poderoses. Però la bogeria es va apoderar d’ella i va empresonar al mag per a tota l’eternitat. Fa segles van aconseguir acabar amb ella, enterrant-la profundament, però ha tornat d’entre els morts amb la intenció de destruir a la humanitat amb la seva màgia negra. L’encarregat de donar vida a ‘Hellboy’ és David Harbour, actor conegut per posar-se a la pell al policia Jim Hopper a ‘Stranger things’.

Neil Marshall agafa el relleu de Guillermo del Toro en l’univers de Hellboy. Del Toro va realitzar dues pel·lícules sobre el personatge protagonitzat per Ron Perlman.

‘La última locura de Claire Darling’

La directora francesa Julie Bertuccelli transporta l’espectador a Verderonne, un petit poble a pocs quilòmetres de París. Claire Darling desperta el primer dia d’estiu decidida a desfer-se de totes les seves pertinences. Convençuda que és el seu últim dia de vida, organitza un mercat ambulant al jardí de la seva mansió amb totes les seves antiguitats i objectes de valor. Una multitud de veïns hi van atrets pels preus ridículs dels objectes. Cada venda i cada trobada porta a Claire records de la seva vida. Aquesta última bogeria força el retorn de la seva filla Marie, amb qui no té contacte des que aquesta va decidir marxar de casa fa ja més de vint anys. ‘La última locura de Claire Darling’ està protagonitzada per Catherine Deneuve i Chiara Mastroianni.

‘Un hombre fiel’

Arriba des de França ‘Un Hombre fiel’, una comèdia romàntica dirigida i guionitzada per Louis Garrel, un dels protagonistes a ‘Soñadores’ de Bernardo Bertolucci. Marianne deixa a Abel per en Paul, el seu millor amic i pare del fill que està esperant. Vuit anys més tard, en Paul mor i l’Abel torna amb la Marianne. Això provoca la gelosia del fill de Marianne i de la germana de Paul, Eva, enamorada en secret d’Abel des de la seva infància.

‘522. Un gato, un chino y mi padre’

Un nou drama espanyol arriba al cinema de la mà del director Paco. R Baños. ‘522. Un gato, un chino y mi padre’ tracta sobre la història de George (Natalia de Molina) que conviu amb una peculiar versió d’agorafòbia que limita el seu univers a un perímetre de 522 passos respecte a casa seva. Però un dia, el seu gat, el seu únic company, mor i es veu obligada a emprendre un viatge singular. Decidida a donar-li un lloc de sepultura adequat, instal·la la seva “llar” en una camioneta i emprèn un viatge per carretera de retorn a la seva pàtria natal, Portugal. Aquesta aventura revelarà que, entre “saudade” i “fados”, potser troba una manera particular de fer front al seu passat.

‘Lejos de Praga’ (Barefoot)

El drama ‘Lejos de Praga’ del director txec Jan Sverák narra la història d’Eda, un nen de 8 anys que durant l’ocupació nazi en la Segona Guerra Mundial es veu obligat a deixar Praga per a mudar-se a un petit poble en el camp, on habitualment hi passa les vacances i resideix part de la seva família. Eda haurà d’acostumar-se a una nova vida molt diferent de la que coneixia a la ciutat, estranya i excitant alhora. Se sentirà atret per primera vegada per la bellesa de les noies, però també descobrirà foscos secrets familiars. La cinta està protagonitzada per Jan Tríska, Oldrich Kaiser, Tereza Voriskova i Ondrej Vetchý.

‘Ens cal el teu vot’

El director, Mathieu Sapin, estrena ‘Ens cal el teu vot’, una comèdia francesa protagonitzada per Alexandra Lamy i que a Catalunya s’estrena doblada al català. Un jove de 25 anys entra a l’equip de campanya d’un candidat a les eleccions presidencials com a assistent de la directora de comunicació. Fascinat per ella, aprèn al seu costat els entrellats d’un lloc tan rellevant.

‘La petita trapella’

També s’estrena en català la cinta alemanya ‘La petita trapella’ dirigida per Joachim Masannek. La Lilli té un secret, que no ha confessat mai a ningú: pot parlar amb els animals! Aquest talent especial li ha causat prou problemes en el passat i ha obligat la seva família a canviar de casa un munt de vegades. Un dia descobreix que un lladre d’elefants n’ha segrestat un cadell del zoo. Hi actuen Aylin Tezel, Peri Baumeister, Tom Beck, Christoph Maria Herbst, Meret Becker, Aaron Kissiov, Malu Leicher

‘Quiero tu amor’

Arriba la comèdia romàntica ‘Quiero tu amor’ del director indi Akiv Ali. Ashish (Ajay Devgn) té 50 anys i la jove Ayesha (Rakul Preet Singh), 26. Els dos es coneixen en els bells carrers de Londres on sorgeix l’amor. En el seu retorn a l’Índia, Ashish presenta a la jove la seva família i genera un gran rebombori.

‘Sombra’

El director xinès Yimou Zhang presenta la gran pantalla ‘Sombra’, un drama d’acció. El comtat de Pei (Peixian) està sota l’administració d’un rei salvatge i perillós (ZhengKai). El comandant militar del seu exèrcit (DengChao), encara que ha demostrat la seva vàlua en el camp de batalla, es veu forçat a emprar tota classe d’estratègies per sobreviure a les traïcions que se succeeixen en la cort del rei.

‘Hospitalarios’

‘Hospitalarios’ és un documental dirigit per Jesús García-Colomer. Tracta sobre un petit llogaret al sud de França. Des de 1858, és la destinació d’uns inversemblants viatgers: homes i dones amb tot tipus de malalties que, per si mateixos o portats per uns altres, arriben en peregrinació a la coneguda com al Santuari de Lorda (Lourdes en francès). Aquestes peregrinacions avui es continuen fent, però mai abans s’havien gravat des de dins.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes