Catorze diputats conservadors demanen a May que no accepti la unió duanera que reclama Corbyn

"Una unió duanera amb la UE és tant una política dolenta com un exemple de ser un mal polític"

Un grup de 14 diputats euroescèptics del Partit Conservador han demanat públicament a la primera ministra, Theresa May, que no accepti que el Regne Unit segueixi a la unió duanera després de la seva sortida de la UE, la qual cosa ha reclamat el Partit Laborista de Jeremy Corbyn.

Publicitat

“Una unió duanera amb la UE és tant una política dolenta com un exemple de ser un mal polític”, han advertit aquests diputats en una carta oberta publicada aquest dimarts pel diari ‘The Times’. El grup ha avisat que un acord amb el principal grup opositor “trencaria el partit”.

La dissidència a May està liderada per Graham Davis, president del Comitè 1922 en el qual estan representats els diputats conservadors que no formen part de l’Executiu. També s’hi integren l’exministre d’Exteriors Boris Johnson i els antics negociadors pel Brexit David Davis i Dominic Raab.

El Govern ha anunciat que aquest dimarts analitzarà amb els laboristes els progressos d’aquests dos mesos de converses, que ara per ara no s’han traduït en un desbloqueig de l’acord del Brexit. “Seguirem intentant buscar una manera de garantir una sortida ordenada de la UE”, ha afirmat un portaveu de Downing Street.

El Regne Unit té ara de termini fins a finals d’octubre per completar la ratificació de l’acord de retirada, raó per la qual el 23 de maig els britànics estaran cridats altra vegada a les urnes per triar els seus representants al Parlament Europeu. L’Executiu de May confia que aquests eurodiputats no arribin a prendre possessió dels seus escons.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca