Catorze diputats conservadors demanen a May que no accepti la unió duanera que reclama Corbyn

"Una unió duanera amb la UE és tant una política dolenta com un exemple de ser un mal polític"

Un grup de 14 diputats euroescèptics del Partit Conservador han demanat públicament a la primera ministra, Theresa May, que no accepti que el Regne Unit segueixi a la unió duanera després de la seva sortida de la UE, la qual cosa ha reclamat el Partit Laborista de Jeremy Corbyn.

Publicitat

“Una unió duanera amb la UE és tant una política dolenta com un exemple de ser un mal polític”, han advertit aquests diputats en una carta oberta publicada aquest dimarts pel diari ‘The Times’. El grup ha avisat que un acord amb el principal grup opositor “trencaria el partit”.

La dissidència a May està liderada per Graham Davis, president del Comitè 1922 en el qual estan representats els diputats conservadors que no formen part de l’Executiu. També s’hi integren l’exministre d’Exteriors Boris Johnson i els antics negociadors pel Brexit David Davis i Dominic Raab.

El Govern ha anunciat que aquest dimarts analitzarà amb els laboristes els progressos d’aquests dos mesos de converses, que ara per ara no s’han traduït en un desbloqueig de l’acord del Brexit. “Seguirem intentant buscar una manera de garantir una sortida ordenada de la UE”, ha afirmat un portaveu de Downing Street.

El Regne Unit té ara de termini fins a finals d’octubre per completar la ratificació de l’acord de retirada, raó per la qual el 23 de maig els britànics estaran cridats altra vegada a les urnes per triar els seus representants al Parlament Europeu. L’Executiu de May confia que aquests eurodiputats no arribin a prendre possessió dels seus escons.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

El rector de la UB creu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperarà fins al febrer del 2022

L'actual rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, preveu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperi fins al febrer...

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca