Catorze diputats conservadors demanen a May que no accepti la unió duanera que reclama Corbyn

"Una unió duanera amb la UE és tant una política dolenta com un exemple de ser un mal polític"

Un grup de 14 diputats euroescèptics del Partit Conservador han demanat públicament a la primera ministra, Theresa May, que no accepti que el Regne Unit segueixi a la unió duanera després de la seva sortida de la UE, la qual cosa ha reclamat el Partit Laborista de Jeremy Corbyn.

“Una unió duanera amb la UE és tant una política dolenta com un exemple de ser un mal polític”, han advertit aquests diputats en una carta oberta publicada aquest dimarts pel diari ‘The Times’. El grup ha avisat que un acord amb el principal grup opositor “trencaria el partit”.

La dissidència a May està liderada per Graham Davis, president del Comitè 1922 en el qual estan representats els diputats conservadors que no formen part de l’Executiu. També s’hi integren l’exministre d’Exteriors Boris Johnson i els antics negociadors pel Brexit David Davis i Dominic Raab.

El Govern ha anunciat que aquest dimarts analitzarà amb els laboristes els progressos d’aquests dos mesos de converses, que ara per ara no s’han traduït en un desbloqueig de l’acord del Brexit. “Seguirem intentant buscar una manera de garantir una sortida ordenada de la UE”, ha afirmat un portaveu de Downing Street.

El Regne Unit té ara de termini fins a finals d’octubre per completar la ratificació de l’acord de retirada, raó per la qual el 23 de maig els britànics estaran cridats altra vegada a les urnes per triar els seus representants al Parlament Europeu. L’Executiu de May confia que aquests eurodiputats no arribin a prendre possessió dels seus escons.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Mauri no ha vist el diàleg de Sánchez per “per cap banda”

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, no confia en una sortida dialogada al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat i assegura que mentre el...

Bonvehí aposta per fer un partit que “governi bé les institucions”

El president del PDeCAT, David Bonvehí, considera que "l'excepcionalitat" de Junts per Catalunya "ha passat" i que ara "hi ha necessitat de tenir una...

Torrent critica que l’independentisme s’ha agafat “excessivament a la retòrica”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha lamentat que els partits independentistes s'hagin centrat durant la legislatura "en una lògica més de competició que...

Així serà el nou curs escolar: Les entrades, el patí, menjadors i accés de les famílies

El curs vinent les entrades, sortides i hores del pati seran esglaonades, els menjadors s'organtizaran en base als grups estables i mantenint la distància...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca