Divendres 23 Agost, 2019

Suècia anuncia la reobertura del cas contra Assange per violació

El fundador de Wikileaks està empresonat al Regne Unit per vulnerar les condicions de la llibertat condicional

La Fiscalia General de Suècia ha anunciat aquest dilluns la decisió de reobrir la investigació preliminar contra el fundador de Wikileaks, Julian Assange, per les acusacions de violació que pesen contra ell, un cas que va ser arxivat el 2017.

La vice-fiscal general sueca, Eva-Marie Persson, ha assenyalat que la decisió ha estat adoptada perquè “encara hi ha raons provables”, segons informa la cadena de televisió sueca SVT.

La redactora en cap de Wikileaks, Kristinn Hrafnsson, ha manifestat que la reobertura del cas “donarà a Julian una oportunitat de netejar el seu nom”, segons l’agència de notícies Reuters.

“Des que Julian Assange va ser arrestat l’11 d’abril del 2019 hi ha hagut una considerable pressió política sobre Suècia perquè reobri la investigació, però sempre hi ha hagut pressió política al voltant d’aquest cas”, ha indicat.

El cas va ser arxivat el 2017 a causa de la impossibilitat de continuar amb les perquisicions per la reclusió del periodista australià a l’ambaixada de l’Equador a Londres.

La possibilitat de reactivar la investigació es va plantejar l’11 d’abril per la decisió del Govern de l’Equador de retirar a Assange l’asil polític, la qual cosa va permetre que les autoritats britàniques el detinguessin.

Assange es va refugiar precisament per aquesta denúncia de violació. El fundador de Wikileaks temia ser detingut al Regne Unit, on es trobava en aquell moment, extradit a Suècia i finalment entregat als Estats Units, que el busca per publicar milers de documents classificats sobre les guerres a l’Iraq i l’Afganistan.

Un tribunal britànic ha condemnat Assange a 50 setmanes de presó per violar els termes de la llibertat condicional que li va concedir el Regne Unit després de rebre la sol·licitud d’extradició de Suècia en refugiar-se a l’ambaixada de l’Equador. Una vegada complerta la condemna, podria ser entregat al país nòrdic.

5,234FansM'agrada
940SeguidorsSeguir
15,473SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca