Catalunya és la comunitat autònoma amb més sales de cinema

En termes relatius La Rioja, País Valencià i Navarra tenen més pantalles per habitant

Catalunya, amb 652 sales, és la comunitat autònoma de l’Estat amb més sales de cinema, per davant d’Andalusia (597) i Madrid (492). No obstant això, en termes relatius, les comunitats amb més densitat de pantalles són La Rioja, Navarra i País Valencià, amb 133, 94 i 91 per milió d’habitants, respectivament. Aquestes són algunes de les xifres del 22è Cens de Sales de Cine que publica l’Asociación para la Investigación de Medios de Comunicación (AIMC) aquest dilluns. La comparativa amb el darrer cens publicat mostra que ha incrementat el nombre de locals (723), sales (3.593) i butaques, així com el nombre de municipis espanyols que tenen almenys una sala. Són 471 municipis a tot l’Estat, 17 més que l’any passat i 34 més que el 2016. D’altra banda, avui ja hi ha 963 sales 3D, gairebé el 27% del total de sales.

Publicitat

El nombre de locals d’exhibició (cinemes) a l’Estat se situa ara en 723, 25 més que fa un any, i també creix el nombre de pantalles/sales en un 2,1%, amb 128 de noves per 53 que han desaparegut. Aquest és el còmput general que recull l’AIMC en el seu 22è Cens de Sales de Cine, elaborat amb els dos grans distribuïdors publicitaris del sector, 014 DS i Moviedis (Movierecord i Discine).

Segons mostren les dades, tot i els recurrents anuncis de tancaments de sales, el nombre de locals, sales i butaques a l’Estat incrementa, lleugerament, a raó d’un 3,7%, 2,1% i 1,1% respectivament. Una altra dada significativa és l’augment de municipis que disposen d’almenys una sala de cinema (471) i que fan augmentar fins al 63% el percentatge de la població espanyola que resideix en municipis amb aquesta oferta cultural.

L’estudi també detecta “estabilitat” en el nombre de sales amb tecnologia 3D, que són ja 963 a tot l’Estat, és a dir, el 27% del conjunt de l’oferta de pantalles. D’altra banda, també s’observa una “lleugera tendència” a l’alça de cinemes amb menys sales i menys butaques a cada una d’elles.

Catalunya, Andalusia i Madrid acumulen la meitat de sales de cine

Per comunitats autònomes, les que tenen més sales són Catalunya (652), Andalusia (597) i Madrid (492), això és, gairebé la meitat de totes les sales de cinema de l’Estat. Per províncies, només Múrcia competeix en el rànquing amb les d’aquestes tres comunitats, amb un total de 117 sales.

Però la densitat d’oferta és major en indrets com el País Valencià, La Rioja o Navarra. De mitjana hi ha a l’Estat 77 sales de cinema per cada milió d’habitant (una més que fa un any). Superen de llarg aquesta tendència La Rioja, amb 133 sales per milió d’habitants, Navarra amb 94 i el País Valencià amb 91. Catalunya està en una posició inferior –però també per sobre la mitjana- amb 86 pantalles per milió d’habitant.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca