La CCMA signa un acord amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya per difondre i promocionar el certamen

L'esdeveniment cinematogràfic, que enguany arriba a la seva 25a edició, se celebrarà a Lleida del 6 al 13 de juny

Publicitat
 La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Centre Llatinoamericà de Lleida han signat un acord de col·laboració per difondre i promoure les activitats de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Segons aquest acord, que té una durada de dos anys, els mitjans de la CCMA promouran i difondran les activitats de la Mostra, que aquest any arriba a la 25a edició i que tindrà lloc entre el 6 i el 13 de juny a la ciutat de Lleida. L’objectiu del certamen és donar a conèixer la cinematografia llatinoamericana a l’estat espanyol i, alhora, acostar al públic la cultura dels diferents països llatinoamericans, a través de les projeccions i actes paral·lels. Així mateix, la Mostra també vol reconèixer i premiar els millors treballs del cinema llatinoamericà.
En aquest 25è aniversari, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya comptarà amb les Seccions Oficials de Llargmetratges, Curtmetratges i Documentals, així com les habituals sessions especials i les matinals infantils. Durant la inauguració del certamen, el dijous 6 de juny, es concediran els Premis d’Honor de la Mostra, els Premis Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català i el Premi Ángel Fernández Santos.

Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, la Mostra té com a objectiu promoure la cinematografia llatinoamericana a l’Estat i, a la vegada, acostar la cultura dels diferents països llatinoamericans als assistents al certamen, a través de les projeccions i dels diferents actes paral·lels. Així mateix, el certamen també vol reconèixer i premiar els millors treballs cinematogràfics realitzats per llatinoamericans a tot el món, principalment aquells produïts exclusivament a Llatinoamèrica o en coproducció amb altres països, així com servir de pont per a la distribució, a l’estat espanyol i a Europa, de produccions fetes per llatins.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes