Neix La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona

El nou certamen cultural se celebrarà del 6 al 9 de juny de 2019 de forma gratuïta als Cinemes Girona

Barcelona acollirà del 6 al 9 de juny de 2019, La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran, un nou certamen cultural gratuït i que se celebrarà als Cinemes Girona. Aquest festival vol oferir un espai per a la gent gran i, alhora, cerca convertir-se en un lloc de trobada cinematogràfica intergeneracional que, com han explicat en un comunicat, “permeti desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans que difonen els mitjans d’informació massiva, especialment, la televisió i la publicitat”. La pel·lícula que inaugurarà La Gran Pantalla 2019 és ‘Muchos hijos, un mono y un castillo’, el llargmetratge documental de Gustavo Salmerón, guanyador del Goya a la Millor Pel·lícula Documental 2108. Per la seva banda, el film que tancarà aquesta edició és ‘Visages, Villages’ (Cares i Llocs), el darrer documental de l’Agnès Varda.

El focus temàtic del certamen és la representació de la gent gran i, per això, el Festival busca relats que contribueixin a generar “noves lectures i discursos, per anar més enllà de les representacions convencionals que solen associar-se a aquesta etapa de la vida i diversificar les mirades existents”. Així mateix, es posaran en pantalla interseccions poc visibilitzades, com ‘gent gran LGTBIQ+’, ‘gent gran migrades’ i ‘gent gran i feminismes’, entre altres.

Publicitat

“La Gran Pantalla és un espai de diàleg, de trobada, de reflexió, d’oci. Un lloc per compartir històries, per apreciar-les, per reflectir-nos en elles i mirar-nos amb dignitat”, ha assegurat Katherina Harder, directora artística i de programació del Festival, qui ha afegit que és “una oportunitat per reconèixer la labor cinematogràfica de persones grans i de joves que s’interessen per les seves històries”. Les pel·lícules seleccionades i els diferents col·loquis que tindran lloc durant el festival permetran “reflexionar, analitzar, comprendre, pensar, mirar i oferir noves mirades i mirades alegres, fresques i positives envers les persones en el seu procés d’envelliment”.

La gran pantalla és una idea original d’elParlante amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb la col·laboració especial dels Cinemes Girona, Goethe Institut, Fundació FiraGran, Festhome, iosphera, ACRA, Caramel Films, Compacto, Fundació Enllaç, Cactus docs i Ajuntament de Barcelona.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca