Neix La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona

El nou certamen cultural se celebrarà del 6 al 9 de juny de 2019 de forma gratuïta als Cinemes Girona

Publicitat
Barcelona acollirà del 6 al 9 de juny de 2019, La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran, un nou certamen cultural gratuït i que se celebrarà als Cinemes Girona. Aquest festival vol oferir un espai per a la gent gran i, alhora, cerca convertir-se en un lloc de trobada cinematogràfica intergeneracional que, com han explicat en un comunicat, “permeti desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans que difonen els mitjans d’informació massiva, especialment, la televisió i la publicitat”. La pel·lícula que inaugurarà La Gran Pantalla 2019 és ‘Muchos hijos, un mono y un castillo’, el llargmetratge documental de Gustavo Salmerón, guanyador del Goya a la Millor Pel·lícula Documental 2108. Per la seva banda, el film que tancarà aquesta edició és ‘Visages, Villages’ (Cares i Llocs), el darrer documental de l’Agnès Varda.

El focus temàtic del certamen és la representació de la gent gran i, per això, el Festival busca relats que contribueixin a generar “noves lectures i discursos, per anar més enllà de les representacions convencionals que solen associar-se a aquesta etapa de la vida i diversificar les mirades existents”. Així mateix, es posaran en pantalla interseccions poc visibilitzades, com ‘gent gran LGTBIQ+’, ‘gent gran migrades’ i ‘gent gran i feminismes’, entre altres.

“La Gran Pantalla és un espai de diàleg, de trobada, de reflexió, d’oci. Un lloc per compartir històries, per apreciar-les, per reflectir-nos en elles i mirar-nos amb dignitat”, ha assegurat Katherina Harder, directora artística i de programació del Festival, qui ha afegit que és “una oportunitat per reconèixer la labor cinematogràfica de persones grans i de joves que s’interessen per les seves històries”. Les pel·lícules seleccionades i els diferents col·loquis que tindran lloc durant el festival permetran “reflexionar, analitzar, comprendre, pensar, mirar i oferir noves mirades i mirades alegres, fresques i positives envers les persones en el seu procés d’envelliment”.

La gran pantalla és una idea original d’elParlante amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb la col·laboració especial dels Cinemes Girona, Goethe Institut, Fundació FiraGran, Festhome, iosphera, ACRA, Caramel Films, Compacto, Fundació Enllaç, Cactus docs i Ajuntament de Barcelona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes