El focus temàtic del certamen és la representació de la gent gran i, per això, el Festival busca relats que contribueixin a generar “noves lectures i discursos, per anar més enllà de les representacions convencionals que solen associar-se a aquesta etapa de la vida i diversificar les mirades existents”. Així mateix, es posaran en pantalla interseccions poc visibilitzades, com ‘gent gran LGTBIQ+’, ‘gent gran migrades’ i ‘gent gran i feminismes’, entre altres.
“La Gran Pantalla és un espai de diàleg, de trobada, de reflexió, d’oci. Un lloc per compartir històries, per apreciar-les, per reflectir-nos en elles i mirar-nos amb dignitat”, ha assegurat Katherina Harder, directora artística i de programació del Festival, qui ha afegit que és “una oportunitat per reconèixer la labor cinematogràfica de persones grans i de joves que s’interessen per les seves històries”. Les pel·lícules seleccionades i els diferents col·loquis que tindran lloc durant el festival permetran “reflexionar, analitzar, comprendre, pensar, mirar i oferir noves mirades i mirades alegres, fresques i positives envers les persones en el seu procés d’envelliment”.
La gran pantalla és una idea original d’elParlante amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb la col·laboració especial dels Cinemes Girona, Goethe Institut, Fundació FiraGran, Festhome, iosphera, ACRA, Caramel Films, Compacto, Fundació Enllaç, Cactus docs i Ajuntament de Barcelona.