Guaidó denuncia una nova apagada a l’estat veneçolà de Zulia

El rebel ha reiterat la seva crida a la població per sortir als carrers

Publicitat

L’autoproclamat “president interí” de Veneçuela, Juan Guaidó, ha denunciat aquest dijous una nova apagada elèctrica a l’estat veneçolà de Zulia, al nord-oest del país.

“Tot Zulia està sense llum mentre el grup corrupte i incapaç que va causar aquesta tragèdia continua amagat, ocupat del seu enfonsament intern”, ha indicat a través del seu compte en la xarxa social Twitter.

Guaidó ha reiterat la seva crida a la població per sortir als carrers perquè “no van poder guanyar-nos amb la foscor i continuarem fins que acabem la dictadura”.

Per la seva banda l’opositor veneçolà Henrique Capriles també ha denunciat l’apagada a Zulia, la qual ha qualificat de “tragèdia”.

Publicitat

“L’estat continua en emergència i els usurpadors ni tan sols els esmenten, per a ells Zulia no existeix. No els deixem sols!”, ha manifestat Capriles.

La crisi política a Veneçuela es va agreujar el 10 de gener, quan Maduro va decidir iniciar un segon mandat de sis anys que no reconeixen ni l’oposició ni bona part de la comunitat internacional perquè consideren que les eleccions presidencials del 20 de maig van ser un frau.

En resposta, Guaidó es va autoproclamar mandatari interí el 23 de gener amb l’objectiu de cessar la “usurpació”, crear un govern de transició i celebrar “eleccions lliures”.

El 30 d’abril, Guaidó va anunciar l’inici de l”Operació Llibertat’ per derrocar Maduro, en assegurar que comptava amb el suport d'”un grup important” de militars.

No obstant això, la cúpula militar va ratificar la seva lleialtat al dirigent bolivià, per boca del ministre de Defensa, Vladimir Padrino, i Maduro va donar per derrotada l'”escaramussa colpista” i va amenaçar amb accions judicials contra els implicats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca