La comissària de l’exposició, Rosa Martínez, ha assegurat que Valldosera no actua, sinó que “connecta amb el mon de les informacions quàntiques que perviuen en les pinzellades de la pintura”. “És una lectura innovadora de les obres d’art. Una lectura de les memòries que perviuen dins el quadre de la Jacqueline Roque”, ha afirmat Martínez. En el procés hi ha intervingut el públic, mitjançant preguntes que l’artista ha anat responent i interpretant.
Valldosera, Premi Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat l’any 2002, va realitzar el febrer una acció prèvia al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid sobre destacades figures com Brueghel, Klee o Mondrian. En l’elecció de les obres, la comissària ha apuntat que Valldosera “intenta recuperar el saber ancestral de les dones que la cultura patriarcal ha deixat amagat”.
“Ella ha estat molt valenta i s’ha decantat per reconeixes a ella mateixa com una mèdium, com una intèrpret que pot connectar, que té aquest do, que tots tenim però ella el té més accentuat”, ha explicat la comissària.
La gravació de l’acció s’exhibirà de forma temporal al Museu Picasso durant l’exposició ‘En el nom del pare’, i permanentment a internet. La mostra reunirà obres d’artistes contemporanis que exploren el llegat i la figura de Pablo Picasso des de diferents perspectives crítiques, estilístiques, existencials o polítiques. En formaran part Aurora Carbonell, Cristina Lucas, la família Morente, Miquel Barceló o Santiago Sierra, entre d’altres.