El Parlament regula per llei que els membres del plenari del CoNCA amb mandat exhaurit continuïn en funcions

La cambra catalana ha aprovat una proposició de llei de PSC-Units per abordar la situació actual de l'ens

Publicitat
El Parlament ha aprovat una proposta de PSC-Units que modifica la llei del Consell Nacional de al Cultura i les Arts (CoNCA) per tal que els membres del plenari amb el mandat exhaurit continuïn en el càrrec en funcions fins a la presa de possessió dels nous membres. Tots els grups hi han votat a favor excepte Cs que hi ha votat en contra mentre que la CUP i la l’exconsellera de Cultura Laura Borràs s’hi han abstingut. Actualment, tots els 7 membres del ple del CoNCA ocupen places vacants, ja que dos han renunciat al càrrec i els altres 5 tenen el mandat caducat. A més, la reforma aprovada fixa un termini màxim de 10 dies després del cessament perquè la presidència de la Generalitat elevi al Parlament una proposta de llista amb nous membres.
Segons el text aprovat, el Parlament ha d’acceptar o rebutjar la totalitat de la llista per majoria absoluta en una primera votació o per majoria simple en una segona votació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes