Trump assegura que la Xina “va trencar l’acord” en les negociacions comercials

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimecres que la Xina “va trencar l’acord” en les negociacions comercials amb Washington i que s’enfrontarà a aranzels durs si no s’assoleix un pacte.

“Veuen els aranzels que posarem?”, ha preguntat Trump a una multitud de partidaris a Florida. “Perquè ells van trencar l’acord (…) Ells van trencar l’acord. Així que venen volant. El vice-primer ministre (Liu He) arriba volant aquest divendres, però ells van trencar l’acord”, ha afegit.

“No poden fer-ho, això. Així que ho pagaran. Si no aconseguim un acord, no hi ha res de dolent a cobrar més de 100.000 milions de dòlars l’any”, ha sostingut.

Trump ha amenaçat amb elevar els aranzels als béns importats des de la Xina a partir d’aquest divendres, després que Pequín es va retractar d’importants compromisos que havia dut a terme durant les negociacions en curs, segons van afirmar aquesta setmana els funcionaris dels Estats Units.

- Publicitat -